Pavićević: Vojinović i Koljenšić ne mogu da sude ovakvo finale

„Zbog ovoga će tenzija pred četvrti meč biti podignuta na visoki nivo, a mi ćemo se potruditi da dođemo do pete utakmice, jer to crnogorska košarka ove sezone zaslužuje”, dodao je Pavićević
304 pregleda 14 komentar(a)
Đorđije Pavićević, Foto: Savo Prelević
Đorđije Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.04.2017. 10:41h

Budućnost Voli je u trećem meču finala plej-ofa savladala Mornar sa 90:69, ali je utakmicu pokvarilo loše suđenje trojke Koljenšić - Vojinović - Šundić.

Dosuđeno je čak 68 grešaka (64 lične i četiri tehničke), izvedeno 74 bacanja, a čini se da su više oštećeni Barani, koji su imali 12 faulova i dvije tehničke više i 22 bacanja manje.

Đorđije Pavićević je isključen, a na pres konferenciji nije krio koliko je ljut na sudije. Zbog oštrih riječi mu vjerovatno i slijedi suspenzija.

„Žao mi je što sam dozvolio sebi da me sudije Vojinović i Koljenšić isključe. Nisu kadri za ovakva finala, bilo je preko 60 faulova i gotovo 80 slobodnih bacanja”.

„Čestitao bih Budućnosti, ali je suđenje bilo sporno, pogotovo u prvom i početkom drugog poluvremena. Nije im ovo prvi put da kvare finale, to su uradili i prošle sezone i nije dobro da ovakve sudije sude finale”.

„Zbog ovoga će tenzija pred četvrti meč biti podignuta na visoki nivo, a mi ćemo se potruditi da dođemo do pete utakmice, jer to crnogorska košarka ove sezone zaslužuje”, rekao je Pavićević.

Igor Đaletić je, kao i prošle sezone, dobio priliku da vodi tim u domaćem šampionatu.

Tada je sjeo na klupu umjesto Luke Pavićevića i osvojio titulu, a sada mu pobjeda fali da napravi isti uspjeh kao nasljednik Ilijasa Zurosa.

„Meč je bio izuzetno težak, ali smo ga na našu sreću priveli kraju u našu korist i vodimo 2:1. Razlika nije mjerilo dešavanja na terenu, Mornar je izuzetno opasna ekipa, što pokazuje iz meča u meč”.

„Čeka nas veoma težak posao u Baru. Čestitam momcima na pokazanom karakteru, imali su pravu reakciju poslije poraza u 2. meču”, naglasio je Đaletić.

Bonus video: