Igor Jovović u društvu Ivanovića, Radonjića i Mitrovića: Čast mi je da budem uz njih

"Od prvog kola smo bili koncentrisani na naše obaveze, pristupili svakom meču sa velikom željom i energijom i od 36 utakmica imali smo svega tri poraza. Napravili smo ogroman rezultat, euforija u gradu je velika, svi pričaju o tome. Ponosan sam na sve igrače i na ljude sa kojim sam radio”, kazao je Jovović
7 komentar(a)
Jovović, Foto: Www.mitteldeutscherbc.de
Jovović, Foto: Www.mitteldeutscherbc.de
Ažurirano: 27.04.2017. 13:24h

Igor Jovović u debitantskoj sezoni na klupi njemačkog Mitldojčera vratio klub u viši rang, čime je ušao u krem društvo crnogorskih trenera - nakon Duška Ivanovića, Dejana Radonjića i Zvezdana Mitrovića, Crna Gora je dobila još jedno trenersko ime u elitnom rangu.

“Ja sam najmlađi u tom društvu i sigurno da mi je čast biti dio njega. Područje sa kojeg dolazimo je malo, ali ljudi rade dobre stvari, i to se prepoznaje i veoma cijeni u Evropi. Drago mi je što smo prepoznati po tome”, kazao je Jovović.

Sezona “vukova” bila je impersivna - 36 utakmica samo tri poraza. U polufinalu plej-ofa druge lige, Mitldojčer je sa 3-0 u seriji savladao Kirhajm, a u trećem meču, pred svojim navijačima, bio izuzetno ubjedljiv - 100:79.

“Izuzetan uspjeh. Od prvog kola smo bili koncentrisani na naše obaveze, pristupili svakom meču sa velikom željom i energijom i od 36 utakmica imali smo svega tri poraza. Napravili smo ogroman rezultat, euforija u gradu je velika, svi pričaju o tome. Ponosan sam na sve igrače i na ljude sa kojim sam radio”, kazao je Jovović.

Sljedeća sezona biće veći motiv, ali i izazov. Mitldojčer će biti u elitnom rangu njemačke klupske košarke, sa timovima, koji nastupaju u Evroligi i Evrokupu - Bambergom, Bajernom, Ulmom, Albom...

To zahtjeva veći budžet, pojačanja, kako bi se zadržao prvoligaški status.

„To je veći nivo takmičenja. Mi smo već ušli u fazu razmišljanja o novom timu, nadam se da ćemo uspjeti da zadržimo neke igrače. Mitldojčer je tim koji ima mali budžet u odnosu na najjače ekipe i sigurno da nam predstoji velika borba i rad kako bi opstali u društvu najboljih. Ubjeđen sam da ćemo sa dobrim obavezama i radom biti nezgodan protivnik svima“, kazao je Jovović.

Jovović je ispratio dešavanja u ABA ligi. Crvena zvezda sa Dejanom Radonjićem bila je dominantnija nego ikad.

„Dominacija Crvene zvezde od prvog kola u regionalnoj ligi. Bila je ogromna razlika u kvalitetu u odnosu na ostale timove, praktično da ove sezone nisu imali pravog rivala u ABA ligi. Zasita, ogroman uspjeh cijelog tima“, kazao je Jovović.

Za 35-godišnjeg stručnjaka nema predaha. Nakon završene sezone u Njemačkoj, Jovović će ispratiti fajnal for Evrolige u Istanbulu, nakon čega slijedi zasluženi odmor u Crnoj Gori.

„Smatram da je Fenerbahče ove sezone glavni kandidat za titulu, jer osim kvaliteta koji imaju, domaćini su završnog turnira“, zaključio je Jovović.

Bonus video: