Sad šampion mora da pokaže reakciju

Uoči duela u "Morači" od 20 sati, Budućnost vodi 3:2 u pobjedama protiv Mornara ove sezone
73 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Nikolić KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Zoran Nikolić KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.04.2017. 07:29h

Ako je i bilo onih koji su nakon prvog meča u „Morači” pomislili da bi finalna serija plej-ofa mogla biti relativno laka za šampiona, drugi duel u Baru je pokazao da neće biti baš tako, naprotiv. Na trijumf Budućnost Volija na otvaranju serije (78:64), Barani su na svom parketu uzvratili istom mjerom (73:62) i jasno stavili do znanja izabranicima Igora Đaletića da će uraditi sve ne bi li skinuli sa trona dežurnog šampiona. Zbog toga je večerašnji duel u „Morači” (20 sati) i te kako važan za Podgoričane, možda i presudan u ovoj seriji, jer bi pobjeda i vođstvo od 2:1 u seriji donijelo i psihološku prednost... "Moramo da se konsolidujemo, moramo da izvučemo pouke iz poraza u Baru, i da u trećem meču mi napravimo reakciju koju je pokazao Mornar nakon prve utakmice u Podgorici", ističe strateg Budućnost Volija.

Budućnost je u Baru platila ceh lošem ulasku u meč, jer je Mornar prvu četvrtinu dobio 13 razlike. Dobra druga četvrtina Podgoričana je bila samo epizoda u prethodnom duelu, ali i pokazatelj kako bi „plavi” trebalo da igraju protiv Mornara.

"U Baru nismo imali reakciju na ono što smo očekivali da će nas čekati u drugom meču. Prva četvrtina je bila proizvod svega toga što je bilo u našim glavama - ističe Đaletić, jasno stavljajući do znanja da je njegova ekipa u Baru podbacila na psihološkom planu".

Iako u domaćoj ligi to ne bi smjelo da predstavlja problem, niti alibi, Budućnost muče i kadrovski problemi. Ponovo neće biti Seada Šehovića, koji se povrijedio još u prvoj utakmici.

"Mi smo u velikim zdravstvenim problemima. Ostali smo bez Seada do kraja finalne serije. Rejnolds je, takođe, rovit, igra pod injekcijama, tako da će biti teško", kaže trener dežurnog šampiona od 2006. godine.

Uoči večerašnjeg duela, Budućnost vodi protiv Mornara 3:2 u pobjedama ove sezone. Dva tima su zabilježila pobjede kod kuće u ABA ligi, Budućnost sa 85:68, a Mornar sa 78:71. Podgoričani su protiv Mornara slavili u uzbudljivom i neizvjesnom finalu Kupa, u Baru, sa 72:68

Bonus video: