Ivanović našao sreću na Siciliji

"Baš mi odgovara liga, uvijek su pune sale, medijski je sve odlično ispraćeno… Vidjećemo šta ce se dogoditi nakon sezone, jer sam pod ugovorom sa AEK-om", kaže Ivanović, koji u Orlandini ima prosjek od 12,1 poen i 2,8 asistencija
2 komentar(a)
Ivanović, Foto: Orlandinabasket.it
Ivanović, Foto: Orlandinabasket.it
Ažurirano: 25.04.2017. 15:58h

Nikola Ivanović igra dobru sezonu u Italiji. U dresu Orlandine dobio je minutažu koju je želio, igra u prosjeku 30 minuta, startni je plejmejker i jedan od najboljih igrača tima sa Sicilije.

U italijanskom šampionatu su još dva kola ostala do kraja regularnog dijela sezone, a Ivanovićev tim je sa polovičnim skorom (14-14) na osmom mjestu koje vodi u plej-of.

"Posljednjih nekoliko mečeva smo izgubili, ali još imamo ozbiljne šanse za plej-of. Kad su postavljani ciljevi na početku sezone, plasman u doigravanje nije bio u opticaju, ali ekipa igra dobro cijele sezone i vjerujem da ćemo uspjeti", rekao je Ivanović.

"Što se tiče mojih igara, nakon dolaska iz Grčke sam uspio da se malo podignem i odigram finu sezonu. Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan", kaže 23-godišnji plejmejker.

Ivanović u Orlandini igra na pozajmici iz AEK-a.

"Iskreno, baš mi odgovara liga, uvijek su pune sale, medijski je sve odlično ispraćeno… Vidjećemo šta ce se dogoditi nakon sezone, jer sam pod ugovorom sa AEK-om", kaže Ivanović, koji u Orlandini ima prosjek od 12,1 poen i 2,8 asistencija.

On ističe da je veliki kvalitet italijanske lige - ujednačenost ekipa.

"U Italiji ima puno stranaca i mnogo zavisi od njih. Liga je zanimljiva, jer svaku utakmicu možes da pobijediš i izgubiš sa 20 razlike. Nikad ne znaš šta te očekuje", kaže Ivanović.

Nakon obaveza u klubu, Ivanovića očekuje ljeto sa nacionalnim timom i pripreme za Eurobasket.

"Navijači očekuju mnogo od nas, i to je potpuno realno. Grupa nam je jaka, ali imamo i protivnike koje možemo da pobijedimo. To je poseban sistem takmičenja, nadam se da ćemo dogurati daleko", zaključio je Ivanović.

Bonus video: