Budućnost Voli traži „brejk” u Baru

Podgoričani znaju da ih večeras u Baru (20 časova) čeka mnogo teža utakmica nego prije dvije noći u „Morači”
52 pregleda 1 komentar(a)
Nemanja Gordić, Foto: Savo Prelević
Nemanja Gordić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.04.2017. 10:34h

Budućnost Voli je neočekivano lako, gotovo rutinski povela u finalnoj seriji plej-ofa za titulu šampiona Crne Gore u košarci.

Jedan meč, prvih 40 minuta, ne znači da je posao gotov, već isključivo da je napravljen prvi korak.

Mornar je bio i ostao ozbiljna prijetnja - razmišljanja su u taboru „plavih”, koji u Bar na drugu utakmicu odlaze, međutim, sa jasnim ciljem da naprave „brejk”.

"Želimo pobjedu u Baru", poručio je Nemanja Gordić, koji je sa 14 poena i pet asistencija dirigovao igrom Budućnosti.

Za trijumf protiv Mornara u „Topolici” potrebno je da Budućnost odigra još bolje nego u prvom susretu. Na domaćem terenu, pred punim tribinama, barski tim biće, bez sumnje, mnogo opasniji.

"Znamo da će Mornar biti veoma motivisan da uzvrati, ali bićemo i mi. Svjesni smo da nas čeka tvrda utakmica i moraćemo da budemo na većem nivou nego na startu, jer će i protivnik biti bolji pred svojim navijačima", kazao je Gordić.

Meč kakav će biti u Baru, atmosfera kakva se očekuje, izazov je za igrače Budućnosti.

"Znamo da će biti dobra atmosfera, a uživanje je igrati u takvom ambijentu. Jedva čekamo utakmicu u Baru", kazao je Petar Popović.

Iako je Budućnost u nedjelju uveče slavila ubjedljivo 78:64, Gordić i Popović na terenu su osjetili da Mornar ima veći potencijal i kvalitet nego što je pokazao i što govori krajnji rezultat.

Da su gosti bili malo bolji u šutu, da je Voler bio u boljem ritmu problemi bi bili veći...

"Nije to bila tako lagana pobjeda, kao što izgleda. Mornar je prijetio sve do pred sam kraj utakmice, ima kvalitet i dobru ekipu - upozorio je Gordić.

Budućnost je ove sezone dva puta gostovala u Baru - u ABA ligi, Mornar je slavio 78:71, dok je duel finala Kupa Crne Gore pripao podgoričkom sastavu, koji je u dramatičnoj završnici bio bolji sa 72:68.

Duel u Baru počinje u 20 časova.

Finalna serija igra se do tri pobjede.

Bonus video: