CSKA i sudije protiv Baskonije, Željko i Bogdan pokorili Atinu

Košarkaši CSKA poveli su 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige sa Baskonijom, nakon trijumfa u Moskvi 84:82. I Fenerbahče je na korak od završnog turnira, pošto je u Atini savladao PAO 80:75.
64 pregleda 0 komentar(a)
Karl Hajns, Foto: CSKA
Karl Hajns, Foto: CSKA
Ažurirano: 20.04.2017. 20:24h

Navijači Saski Baskonije, koja je tada nastupala pod imenom Laboral Kuća, vjerovatno nikada neće moći da zaborave „oružanu pljačku” u režiji sudija na četvrtoj utakmici četvrtfinala Evrolige protiv CSKA, kada su Moskovljani gurnuti na fajnl-for.

Sjećanja na nepravdu su im osvježena sinoć, kada su ih „armejci” zaustavili 1,1 sekundu prije kraja.

CSKA je imao 17 razlike sredinom 3. četvrtine (64:47), ali je Rodrig Bobua petom trojkom izjednačio 12 sekundi prije kraja na 82:82.

Šampion Evrope je krenuo u posljednji napad, Miloš Teodosić promašio iz teške pozicije, ali je loptu dohvatio Kajl Hajns.

Nakon laganog kontakta sa Nikolasom Laprovitolom, arbitri su dosudili faul, a snažni centar postavio konačnih 84:82.

"Baskonija zaslužuje respekt. Nismo se osjetili poštovanim", grmio je nakon utakmice trener tima iz Vitorije Sito Alonso.

Uzalud mu je, ipak, bilo sve, jer je domaćin poveo 2:0 u četvrtfinalnoj sertiji.

Najefikasniji je bio Teodosić sa 16 poena (osam asistencija), dok su Hajns i Nando de Kolo ubacili po 10. Bobua (21) je bio najbolji u pobjedničkom timu.

A još bliži četvrtfinalu od CSKA je viceprvak Evrope, Fenerbahče.

Željko Obradović je drugi put za 48 sati srušio tim sa kojim je osvojio pet trofeja u Evroligi, Panatinaikos, i to usred Atine (80:75).

MVP prvih utakmica četvrtfinala Bogdan Bogdanović je opet bio fenomenalan sa 25 koševa, osam skokova, šest asistencija i blokadom za indeks 35, dok je Ekpe Judo upisao 22 pogotka.

Kod domaćih je najbolji bio Majk Džejms (22).

Za sjutra veče su zakazani dueli Olimpijakos - Anadolu Efes (20) i Real Madrid - Darušafaka (21). Domaćini su dobili prve mečeve.

Bonus video: