Obradović opet protiv svog Panatinaikosa

"Svi znaju moja osjećanja prema Panatinaikosu, tih 13 godina se ne mogu zaboraviti", rekao je Obradović
1 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: Euroleague.net
Željko Obradović, Foto: Euroleague.net
Ažurirano: 17.04.2017. 17:53h

Plej-of Evrolige počinje sjutra, a pažnju evropske javnosti skrenuo je duel Panatinaikosa i Fenerbahčea.

Najviše zbog istorije Željka Obradovića, sada trenera Fenera, koji je sa grčkim velikanom pet puta pokorio Stari kontinent - bio je najbolji 2000, 2002, 2007, 2009. i 2011. godine.

Četvrtfinalna serija se igra u tri pobjede, domaćin prva dva meča je PAO koji je regularni dio završio na četvrtom mjestu.

"Igranje protiv Panatinaikosa je jedna od onih stvari u životu za koje znate da će se prije ili kasnije desiti. Igrao sam već četiri puta kao gost u "OAKA" areni, a sada je došlo vrijeme i za plej-of. Nikada mi nije prijatno, ali to je život. Svi znaju moja osjećanja prema Panatinaikosu, tih 13 godina se ne mogu zaboraviti", rekao je Obradović i dodao:

"Smiješno je uopšte govoriti o mogućnosti da se zbog ove serije nekako promijeni moj odnos prema Panatinaikosu i njegovim navijačima. To se nikada neće desiti, PAO je u mom srcu i u mojoj duši. Ipak, profesionalac sam i daću sve od sebe da moj tim prođe", istakao je stručnjak koji je bio prvak Evrope i sa Partizanom, Huventudom i Real Madridom.

Neizvjesne duele očekuje i trener "zelenih" Ćavi Paskval, koji je preporodio ekipu od kada je u oktobru prošle godine naslijedio Argirisa Pedulakisa.

"Uradićemo sve da odbranimo domaći teren", istakao je Paskval.

Sjutrašnji meč počinje u 20 časova, a sat ranije je na programu duel CSKA i Baskonije u Moskvi.

"Armejci", koji su regulardi dio završili na drugom mjestu, favoriti su da se plasiraju na fajnl-for.

"Želimo na fajnl-for, želimo da odbranimo titulu. Poštujemo ono što radi Baskonija, ali naš cilj se zna", poručio je trener CSKA Dimitris Itudis.

U srijedu igraju Olimpijakos i Anadolu Efes, kao i Real Madrid - Darušafaka.

Fajnl-for se igra u dvorani "Sinan Erdem" u Istanbulu od 19. do 21. maja.

Bonus video: