Klivlend preživio posljednji napad, Juta povela u Gradu Anđela

50 pregleda 0 komentar(a)
Indijana, Foto: Reuters
Indijana, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.04.2017. 07:40h

Aktuelni prvak najjače košarkške lige, Klivlend, "preživio" je na startu plej-ofa, pšošto su gosti iz Indijanapolisa promašili šut za pobjedu. Si Džej Majls je promašio u poslednjim trenucima pa su Lebron Džejms i saigrači stekli prednoyt u seriji do četiri pobjede. Kralj Džejms je bio najbolji sa 32 poena, 13 asistencija, šest skokova i tri ukradene lopte, dok je Kajri Irving dodao 23 poena, uz šest uspješnih dodavanja.

U Indijani su bili najbolji Pol Džordž sa 29 i Lens Stivenson sa 16 poena. Drugi meč je 18. aprila, takođe u Klivlendu, nakon čega slede dva okršaja u Indijanapolisu, a plasman u polufinale Istoka obezbediće ekipa koja prva dođe do četiri trijumfa.

A Milvoki je uspio da napravi brejk na startu, i to ubjedljivom igrom u Torontu. Blistao je Grk Janis Adetokumpo sa 28 koševa.

San Antonio je bio ubjedljiv protiv Memfisa na svom parketu uz čak 32 koša Kavaja Lenarda, dok je Juta uspjela do brejka u Los Anđelesu. Tu utakmicu obilježila je rezultatska klackalica od početka do kraja, a gosti su imali više strpljenja u finišu.

Rezultati:

Klivlend - Indijana 109:108

Toronto - Milvoki 83:97

San Antonio - Memfis 111:82

LA Klipers - Juta 95:97

Bonus video: