Povratak velikog rivalstva: Džejms protiv Džordža

1 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.04.2017. 12:00h

Pravi spektakl konačno počinje - nakon 82 utakmice u regularnom toku, 16 najboljih timova NBA lige večeras počinje potjeru za šampionskim prstenom.

I već na startu šlager, obračun dva velikana svjetske košarke. Jednog više puta potvrđenog, po mnogima najboljeg igrača današnjice, Lebrona Džejmsa, i drugog kojeg je težak lom noge spriječio da možda već sada bude jedan od najvećih, Pola Džordža.

Ljubitelji košarke pamte obračune dva sjajna košarkaša u finalima Istočne konferencije 2013. i 2014. godine. Lebronov Majami je prvi put riješio sve tek u sedmoj utakmici, a naredne sezone je slavio sa 4:2, baš kao i u polufinalu 2012. Tada su Džejms i Džordž činili čuda, a najava onoga što čeka svijet je viđena prije 10-ak dana, kada je Klivlend u Ohaju tek nakon dva produžetka savladao Indijanu (135:130).

Džejms i Džordž su čuvali jedan drugog i sve je prštalo - Kralj je ostvario tripl-dabl (41 poen, 14 skokova, 11 asistencija), a PG-13 je upisao 43 koša i po devet uhvaćenih i dodatih lopti.

Tada je rijetko ko pomislio da će se Klivlend i Indijana sudariti već na startu, ali su Kavalirsi neočekivano prepustili Bostonu 1. mjesto na Istoku i zakazali najzanimljivije duele prve runde razigravanja. Prvi je već večeras od 21 čas po našem vremenu.

"Spremni smo za ovo. Igramo sjajnu košarku. Svako jasno razumije šta bi trebalo da uradi za tim, ali i individualno. Obožavam plej-of. Volim da igram na najvećoj sceni i biće sjajno opet se sudariti sa Lebronom", rekao je Džordž.

Za večeras (23.30) je zakazan i duel 3. i 6. tima Istoka, Toronta i Milvokija, a poslije ponoći počinje plej-of na Zapadu.

U 2 časa po našem vremenu će udariti brat na brata - Pau Gasol sa San Antoniom će igrati protiv Memfisa Marka Gasola, dok u 4.30 počinje meč LA Klipers - Juta.

Oba tima su regularni tok sezone završila sa skorom 51:31, ali tim iz Grada anđela je zauzeo 4. mjesto i stekao prednost domaćeg terena jer je dobio tri od četiri međusobna meča.

Bonus video: