Bogavac ponovo uz legendarnog trenera

Bogavac je potpisao dvogodišnji ugovor sa Strazburom, gdje će kao Koleov pomoćnik biti zadužen za individualni rad sa igračima, a biće i prvi trener mlade ekipe
79 pregleda 1 komentar(a)
Nebojša Bogavac, Foto: FIBA.COM
Nebojša Bogavac, Foto: FIBA.COM
Ažurirano: 13.04.2017. 18:24h

Nebojša Bogavac je ostavio neizbrisiv trag u Francuskoj, gdje je igrao u Le Manu, Dižonu i u dva navrata za ASVEL, sa kojim je 2009. godine osvojio titulu.

Tada mu je trener u klubu iz Liona bio selektor „galskih pjetlova“ Vensan Kole, koji ga je vodio i u Le Manu, a putevi će im se ukrstiti i četvrti put - nakon što je 2013. vodio pripreme Strazbura na poziv Kolea, koji je bio na Eurobasketu u Sloveniji, gdje je i osvojio titulu, 43-godišnji Mojkovčanin je postao asistent trofejnog trenera.

Bogavac je potpisao dvogodišnji ugovor sa Strazburom, gdje će kao Koleov pomoćnik biti zadužen za individualni rad sa igračima, a biće i prvi trener mlade ekipe.

"Velika mi je čast što ću raditi u Francuskoj, jer je vrlo teško trenerima iz inostranstva da dobiju mogućnost da rade u toj zemlji, koja ima poznatu školu košarke i trudi se da je zaštiti. Dugujem veliku zahvalnost Koleu, s kojim dugo sarađujem", rekao je Bogavac.

Bivši igrač Gorštaka, Lovćena, Hemofarma, špankog Breogana i iranskog Mahrama je i selektor juniorske reprezentacije Crne Gore, sa kojom je lani nadmoćno osvojio Evropsko B prvenstvo. Od 29. jula do 6. avgusta će voditi „crvene“ na šampionatu Starog kontinenta u Slovačkoj, gdje su im rivali u grupi Rusija, Njemačka i Turska. Nakon toga će se posvetiti obavezama u Strazburu.

"Kada je u pitanju Nebojša, pored uloge trenera mladog tima, biće zadužen i za individualni rad sa igračima. Sa njim i Lorijan Dolt ću pokušati da ispunim ciljeve koje mi uprava postavi", rekao je Kole za zvanični sajt Strazbura.

Bonus video: