Zvezda nedodirljiva, Mornar opasan

“Poslije turbulentne sezone mislim da smo ostvarili dobar rezultat. Igrali smo sa ekipom, koja je bila dominantna tokom cijele sezone, borili se koliko smo mogli i izgubili od boljeg”, kazao je kapiten Suad Šehović.
64 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Gordić, Foto: Beta/AP
Nemanja Gordić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.04.2017. 09:01h

U 16. sezonu ABA lige, košarkaši Budućnost Volija su ušli kao jedni od favorita za najviši plasman.

Na klupi sa legendom kluba Vladom Šćepanovićem, na terenu sa respektabilnim timom...

Na kraju, kada se podvuče crta, plasman u polufinale plej-ofa je linija ispod koje Budućnost nije mogla, niti smjela, da ode, bez obzira na promjenu trenera, brojne oscilacije u igri i, kako se ispostavilo, pogrešan izbor najzvučnijih pojačanja.

U majstorici, jasno se, još jednom, vidjela razlika između Budućnosti i najbolje ekipe na ovim prostorima.

Zvezda je ubjedljivo slavila 82:59...

“Poslije turbulentne sezone mislim da smo ostvarili dobar rezultat. Igrali smo sa ekipom, koja je bila dominantna tokom cijele sezone, borili se koliko smo mogli i izgubili od boljeg”, kazao je kapiten Suad Šehović.

“Razočarani jesmo, jer nismo ušli u finale, ali moramo da budemo objektivni - Zvezda je tokom cijele sezone pokazala najviše, bolja ekipa je pobijedila. Mi smo se borili do kraja, učinili zanimljivom polufinalnu seriju”, kazao je Gordić.

Pobjeda u drugom meču u “Morači”, a računajući i na situaciju u kojoj je Crvena zvezda – činjenicu da je osvajanje ABA lige imperativ, a posljednje kolo Evrolige i posljednja šansa za plasman u četvrtfinale - davali su nadu Budućnost da može da napravi iznenađenje u Železniku.

“Pokazali smo u Podgorici, u tom drugom meču, da možemo da igramo sa njima. Znali smo da ne smijemo da dozvolimo da se odlijepe, da je ključ da budemo što duže u igri. Držali smo ih jedno poluvrijeme, a kada smo ih jednom stigli, nismo smjeli da im dozvolimo da opet pobjegnu. Dali smo sve od sebe, ali smo mogli da budemo malo strpljiviji i koncentrisaniji”, kazao je Šehović.

“Utakmica je bila sa dosta kontakta, puštena je takva igra, a mi nismo mogli da ispratimo taj ritam. U jednom trenutku prestrogo je dosuđena namjerna lična, pa tehnička greška, a tu se Zvezda odlijepila. To je bio ključ, propao je naš plan da utakmicu držimo u egalu”, kazao je Gordić.

Za Budućnost slijedi domaće prvenstvo, odbrana titule kluba se podrazumjeva, ali i Mornar ima iste ambicije.

“Čeka nas velika borba, igraćemo svaka dva dana, sa manje stranaca, a sa mladim igračima u sastavu. Vjerujem da ćemo doći u finale, da će nam rival biti Mornar, a ja se nadam da ćemo odbraniti trofej”, kazao je Šehović.

Bonus video: