Radonjić: Naše prednosti bolja igra i ambijent

„Moramo da budemo značajno kvalitetniji u odnosu na prošli duel. Neće biti lako, Budućnost dolazi motivisana u Beograd i potrebno je da budemo na visini zadatka”, upozorio je trener Zvezde
64 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Betaphoto
Dejan Radonjić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 03.04.2017. 14:30h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da bi prednost njegove ekipe u sjutrašnjoj utakmici protiv Budućnosti trebalo da bude „bolja igra i odličan ambijent” u dvorani FMP-a u Železniku.

„Naša prednost u sjutrašnjom meču bi trebalo da bude bolja igra od Budućnosti, ali i odličan ambijent. Svjesni smo važnosti meča. Imali smo ovih godina dosta sličnih situacija i velika većina igrača je bila prisutna”, rekao je Radonjić novinarima na Malom Kalemegdanu.

Zvezda će sjutra (19 časova) u dvorani FMP-a u Železniku dočekati Budućnost u trećoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige. Pobjednik će u finalu igrati sa Cedevitom, koja je u majstorici eliminisala Partizan.

„Čeka nas treći polufinalni duel protiv Budućnosti, koja je u ritmu takvom da iz nedjelje u nedjelju igra protiv Crvene zvezde. Sjutra će biti četvrti put da igraju uzastopno protiv nas i to im omogućava da mogu da se odmore i pripreme za duele protiv nas”, rekao je Radonjić.

On je ocijenio da su Podgoričani u prethodnom duelu pokazali kvalitet i da su zahvaljujući čvrstoj i dobroj igri uspjeli da dođu do trijumfa.

„Pokazali su kvalitetnu reakciju na odlazak Markusa Vilijamsa. Sve to nam ukazuje da moramo dobrom igrom doći do pobjede. Moramo da budemo značajno kvalitetniji u odnosu na prošli duel. Moramo dobrom, odgovornom i koncentrisanom igrom da dođemo do pobjede i plasmana u finale. Neće biti lako, Budućnost dolazi motivisana u Beograd i potrebno je da budemo na visini zadatka”, kazao je trener Zvezde.

On je rekao da je plejmejker Stefan Jović otišao u Minhen kod „jednog od najboljih ljekara” za povrede leđa i da bi u Beograd po programu trebalo da se vrati 10. aprila.

„Jović neće igrati, kao ni protiv Darušafake. Dugujem veliku zahvalnost selektoru Aleksandru Đorđeviću, Svetislavu-Kariju Pešiću i Marku Pešiću. Vjerujem da će po povratku biti u stanju da pomogne timu, jer ipak imamo još dosta da igramo”, rekao je trener „crveno-bijelih”.

Radonjić smatra da je pobjeda nad Uniksom podigla samopouzdanje, kao i da je ekipa energetski u boljem stanju nego pred meč u Podgorici.

Bonus video: