Cedevita skupo platila pobjedu nad Partizanom

Arapović će propustiti ostatak sezone i Eurobasket, a vratiće se na teren tek kada počne naredna takmičarska godina. Američki bek će preskočiti makar prvu utakmicu finala plej-ofa ABA lige
0 komentar(a)
Marko Arapović, Foto: Aba-liga.com
Marko Arapović, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 03.04.2017. 12:53h

Cedevita je u majstorici savladala Partizan i postala prvi finalista ABA lige, ali je tu pobjedu skupo platila.

Na sinoćnjoj utakmici u Zagrebu su se povrijedila dva veoma bitna igrača. Prvi strijelac Rajan Boutrajt je napustio igru već u 1. minutu, jer je pokidao zadnju ložu, a mnogo gore je prošao Marko Arapović.

Dvadesetogodišnji krilni centar, koji je predstavljao Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pokidao je ligamente koljena lijeve noge i odsustvovaće minimum šest mjeseci.

„Boutrajt ima rupturu mišića zadnje lože desne natkoljenice. Sa terena će odsustvovati minim desetak dana, a o težini povrede i veličini rupture znaće se više u utorak, nakon detaljne dijagnostike“.

„Marko Arapović ima rupturu patelarnog ligamenta lijevog koljena, što je jedna od najtežih sportskih povreda. Čekamo detaljnu dijagnostiku, kao i posebne operativne dodatke i ljekove iz Njemačke, pa ćemo ga operisati. Oporavak će trajati minimalno šest mjeseci“ rekao je Tomislav Cerovečki, doktor Cedevite i ortopedski hirurg Klinike za traumatologiju u Zagrebu.

Arapović će propustiti ostatak sezone i Eurobasket, a vratiće se na teren tek kada počne naredna takmičarska godina.

Američki bek će, s druge strane, preskočiti makar prvu utakmicu finala plej-ofa ABA lige. Da li protiv Budućnost Volija ili Crvene zvezde? Saznaćemo sjutra.

Bonus video: