Rejnolds pred Zvezdu: Da budemo tim i to i ostanemo u teškim momentima

5 komentar(a)
Džej Ar Rejnolds, Foto: ABA LIGA
Džej Ar Rejnolds, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 02.04.2017. 18:20h

U posljednje dvije sezone ABA lige, košarkaši Budućnosti Volija su u polufinalne serije sa Cedevitom (2015) i Mega Leksom (2016) ulazili sa bremenom favorita i imperativom prolaska u završnicu. Bio je to, ispostavilo se, pretežak teret za "plave" – od Zagrepčana su poklekli na svom parketu, u završnom, petom meču, dok ih je tim iz Sremske Mitrovice počistio već nakon dva duela.

Stres itekako zna da stegne ruke, a nedostatak pritiska da ih opusti – iako na papiru slabiji, nakon regularnog dijela prvenstva u kome su igrali "šareno", sa velikim oscilacijama u formi, unaprijed otpisani Podgoričani su izborili majstoricu protiv šampiona, najjačeg sastava u regionu Crvene zvezde.

I to bez pomoći ponajboljeg igrača Markusa Vilijamsa, kome su uprava i stručni štab uručili otkaz nakon poraza u prvom meču (67:82), a neposredno uoči podgoričkog revanša. Šok terapija je, očigledno, imala pozitivan efekat – u utorak je crnogorski prvak odigrao drčno, sa srcem i karakterom, i u "Morači" pokvasio Beograđane (63:57)...

"Doveli smo sebe u poziciju da igramo još jedan meč" – kaže bek "plavih" Džej Ar Rejnolds uoči susreta u koji se igra u utorak od 19 sati.

"Majstorica će biti žestoka. Želimo da budemo agresivni, da igramo sa puno energije. Da nastupimo kao tim i da to i ostanemo u teškim momentima. Vidjećemo šta će se desiti."

Budućnost se nada da bi ponovo mogla da uhvati "crveno-bijele" u raskoraku između dva evroligaška meča – pobjede nad Uniksom u petak i odlučujućeg duela za plasman u TOP 8 fazu sa Darušafakom u Istanbulu, koji je na programu 7. marta.

Za razliku od dvije ovosezonske posjete sastavu Dejana Radonjića, ambijent će se promijeniti – zbog zauzetosti dvorane "Aleksandar Nikolić", domaćin majstorice biće dvorana u Železniku.

"Biće drukčije, ali to ne bi trebalo da utiče na nas" – smatra Amerikanac, koji je u prva dva meča plej ofa prosjećno postizao po 5 poena. "Moramo da izađemo sa istim pristupom kao i u drugoj utakmici."

U pripremi duela, trener Ilijas Zuros je imao samo jednu brigu – zbog lakše povrede Oven Klasen je trenirao sa smanjenim intezitetom. Ipak, kanadski centar biće u sastavu i spreman da pruži svoj puni doprinos.

Bonus video: