Radonjić: Protiv Budućnosti je meč sezone

"Pred nama je duel koji je važniji od posljednjeg meča u Evroligi, trenutno najvažniji u sezoni. Naš fokus je sada isključivo na Budućnost“, rekao je Radonjić
6 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: ABA LIGA
Dejan Radonjić, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 31.03.2017. 19:34h

Dejan Radonjić, trener košarkaša Crvene zvezde, ponovio je, nakon pobjede nad Uniksom, a uoči odlučujućeg meča za plasman u Top 8 Evrolige, da njegov tim u utorak, protiv Budućnosti, igra najvažniju utakmicu u sezoni.

„Osjećam ogromno zadovoljstvo što smo ostvarili 16. pobjedu u Evroligi. Predivan je osjećaj. Nažalost, to nije dovoljno za prolaz među osam najboljih. Tu smo gdje smo, imamo mnogo razloga za zadovoljstvo... Čeka nas još jedan izazov, ali pred nama je duel koji je važniji od posljednjeg meča u Evroligi, trenutno najvažniji u sezoni. Naš fokus je sada isključivo na Budućnost“, rekao je Radonjić.

Zvezdi je za plasman u četvrtfinale neophodna pobjeda nad Darušafakom u Istanbulu.

„Ovaj tim će pokušati da pruži maksimum u posljednjem meču Evrolige, ali potrebno je malo realnosti, mada ta riječ ne dopire do nas. Moji igrači se bore kao lavovi, ginu na terenu... Možda ćemo da izgubimo od Darušafake i... Ali, neću alibi, ne želim alibi, nema veze što smo odigrali već 60 utakmica, izaćićemo na teren u Istanbulu da pobijedimo“, kazao je Radonjić.

Crnogorski trener je na pitanje da li je razočaran raspletom sezone, te činjenicom da u posljednjem meču mora da pobijedi da bi krunisala sjajnu sezonu u Evroligi, odgovorio:

„Da nam je neko rekao da nam 16 pobjeda neće biti dovoljno za četvrtfinale ne bismo vjerovali. A da li sam razočaran - ne, prezadovoljan sam onim što smo uradili u Evroligi“.

Bonus video: