Sead Šehović: Pobjeda u Podgorici nam je ulila samopouzdanje

"Svjesni smo da je Zvezda favorit, kako sada tako i od početka lige, a to su dokazali igrama u regularnom dijelu. Na nama je da odigramo što bolje, damo sve od sebe kao što je to bio slučaj u Podgorici, pa ćemo vidjeti na kraju ko će da se raduje. Nadam se mi," rekao je Šehović.
86 pregleda 13 komentar(a)
Sead Šehović, Foto: Aba-liga.com
Sead Šehović, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 31.03.2017. 11:53h

Odličnom partijom i pobjedom u "Morači" protiv Crvene zvezde (63:57), košarkaši Budućnost Volija su izborili majstoricu u polufinalu ABA lige, koja se igra u utorak u Beogradu, od 19 sati.

„Veoma značajna pobjeda za nas. Ulila nam je samopouzdanje s obzirom na to da je Zvezda slavila u prethodna tri meča. Naravno, produžili smo seriju i preselili je u Beograd gdje ćemo sve dati od sebe da napravimo iznenađenje", rekao je bek "plavih" Sead Šehović za sajt Jadranske lige.

Na pitanje da li je odbrana ključ uspjeha u seriji protiv Zvezde, s obzirom da je ekipe Ilijasa Zurosa zaustavila Zvezdu u drugom meču na 57 poen, Šehović je istakao:

„Odbrana nije samo ključ u ovoj seriji, odbrana je osnov dobre igre svakog ozbiljnog tima. Iz odbrane kreće samopouzdanje, jer kad nemate šutersku noć, što je bio slučaj u prethodnom meču, možete da se oslonite na odbranu i dobijete utakmicu iako nijeste bili napadački raspoloženi. Potrudićemo se da odigramo još bolje i u odbrani i u napadu jer Zvezdu kod kuće samo na taj način možemo da ugrozimo", rekao je Šehović.

Budućnost nema dobar skor sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

„Zvezda je u Beogradu ove godine savladala sva velika imena poput CSKA, Reala. Pred svojom publikom igraju jako dobro. Imaju veliku podršku navijača. Ne bih se oslanjao na tradiciju, svaka utakmica je priča za sebe. Posebno kad je plej-of u pitanju i kad je ulog finale ABA lige“.

Cijela sezona zapravo staje u jedan meč, Šehović ističe da pritisak postoji, sa kojim ekipa treba da se izbori, iako je jasno da je Zvezda favorit u majstorici.

„Svi smo mi profesionalci koji znaju kako se nositi sa tim. Svjesni smo da je Zvezda favorit, kako sada tako i od početka lige, a to su dokazali igrama u regularnom dijelu. Na nama je da odigramo što bolje, damo sve od sebe kao što je to bio slučaj u Podgorici, pa ćemo vidjeti na kraju ko će da se raduje. Nadam se mi, zaključio je Šehović.