Plej-of startuje 1. aprila, Budućnost u četvrtfinalu sa Studentskim centrom

0 komentar(a)
Direktorijum Erste lige, Foto: KSCG
Direktorijum Erste lige, Foto: KSCG
Ažurirano: 30.03.2017. 15:52h

Plej-of Erste košarkaške lige počinje 1. aprila, odlučeno je danas u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore, na sjednici Direktorijum klubova, učesnika plej-ofa.

Budućnost Voli i Mornar kao učesnici ABA lige će se pridružiti timovima koji su osvojili prvih šest mjesta u ligaškom dijelu Erste lige, a to su, na osnovu plasmana na tabeli, redom Teodo, Lovćen 1947 , Ibar, Sutjeska, Ulcinj i Studentski centar.

Budućnost Voli počinje plej-of sa pozicije 1, Mornar sa drugog mjesta, Teodo će kao prvoplasirani u ligaškom dijelu Erste lige biti trećeplasirani za takmičenje u plej-ofu, dok će Lovćen kao drugoplasirani u Erste ligi zauzeti poziciju broj 4 u razigravanju za titulu.

U četvrtfinalu plej-ofa, do dvije pobjede, će, tako, igrati Mornar – Ulcinj, Lovćen 1947 – Ibar, Budućnost Voli – Studentski centar i Teodo - Sutjeska. Termini četvrtfinala su 1, 8. i eventualno 11/12. april.

Termini polufinala, takođe do dvije pobjede, su 15/16, 18/19. i eventualno 22/23. april, dok finalna serija, u kojoj će igra do tri pobjede, kreće 25/26. aprila, i može trajati do 9/10. maja, kada bi se eventualno igra peta, odlučujuća utakmica.

Titulu brane košarkaši Budućnost Volija.

Bonus video: