Mitrović na fajnl-foru Lige šampiona

Na fajnl-foru novoformiranog takmičenja, koji će se održati od 28. do 30. aprila, nastupiće i Banvit, Tenerife i Venecija
1 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Www.basketballcl.com
Zvezdan Mitrović, Foto: Www.basketballcl.com
Ažurirano: 29.03.2017. 21:26h

Zvezdan Mitrović ne prestaje da piše istoriju Monaka - košarkaši iz Kneževine, koje sa klupe predvodi 47-godišnji Podgoričanin, nadmoćno su se domogli fajnl-fora FIBA lige šampiona.

Nakon što je na svom terenu slavio sa 73:62, Tim sa Stijene je i na Sardiniji savladao Sasari sa 79:76.

Prolaz nijednog trenutka nije doveden u pitanje, jer su "kneževi" više puta u drugom poluvremenu imali dvocifrenu prednost.

Blistao je naturalizovani reprezentativac BiH, Zek Rajt, koji je ubacio 26 poena, uz svega tri promašaja (12-9 za dva, trojke 1-1, bacanja 5-5), a imao je i osam skokova i sedam asistencija za indeks 36.

Ukrajinac Sergej Gladir je dao 20 koševa, a bivši plejmejker Budućnosti Di Bost 11, uz pet dodavanja.

Kod domaćih su najefikasniji bili Dejvid Bel (20) i Trevor Lejsi (18), dok je nekadašnji srpski reprezentativac Duško Savanović upisao 10 poena.

„Nije bilo lako igrati ovdje, ali smo kontrolisali meč od početka do kraja. Igralo smo pametno, jako dobro smo koristili prilike koje su nam se ukazivale za otvorene šuteve za tri poena. Uradili smo veliki posao u odbrani i napadu, a počeli smo utakmicu kao da je 0:0, nismo se obazirali na prednost iz prvog susreta", rekao je zadovoljni Mitrović na pres konferenciji.

Monako je i vodeći u francuskoj Pro A ligi sa 21 pobjedom i tri poraza, tri manje od najbližeg pratioca Po Orteza, a odbranio je i Lider kup, na kojem nastupa osam najboljih ekipa iz te zemlje.

U Ligi šampiona je prvi stigao do osmine finala, a bio je najbolji tim u regularnom dijelu sezone. U nokaut fazi je prvo izbacio AEK, a sada i prošlogodišnjeg učesnika Evrolige...

Na fajnl-foru novoformiranog takmičenja, koji će se održati od 28. do 30. aprila, nastupiće i Banvit, Tenerife i Venecija.

Turski tim je nakon velike drame izbacio Ludvigzburg - prvi meč u Bandirmi je izgubio 92:87, večeras u Njemačkoj gubio 53:52 na 55 sekundi do kraja, ali je Džordan Tiodor polaganjem 0,7 sekundi prije kraja zaključio seriju 7:0 za pobjedu 59:53 i odlazak na finalni turnir.

Drugoplasirani tim ACB lige, Tenerife, na Kanarskim ostrvima je savladao ASVEL sa 61:51, što mu je bilo dovoljno za prolazak, jer je prvi meč završen bez pobjednika (62:62).

Italijani su, s druge strane, na svom terenu nadoknadili minus tri iz Izmira (71:74) i savladali Karšijaku sa 74:66.

Fajnl-for Lige šampiona organizovaće jedan od četiri učesnika koji pobijedi na konkursu Fibe.

Bonus video: