Budućnost u punoj "Morači" traži majstoricu protiv Zvezde

U drugom meču polufinala ABA lige, Budućnost Voli večeras u "Morači" (20 časova) želi da se revanšira Crvenoj zvezdi za poraz u prvoj utakmici u Beogradu
51 pregleda 4 komentar(a)
Budućnost Voli - Crvena zvezda, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli - Crvena zvezda, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.03.2017. 10:59h

Tri meča, tri poraza, na parketu razlika u kvalitetu, na semaforu ukupno 54 razlike za Crvenu zvezdu - to je, ukratko, opis utakmica koje su košarkaši Budućnost Volija odigrali sa najboljom ekipom ABA lige ove sezone.

Sve sluti da će polufinalna serija plej-ofa biti okončana večeras nakon drugog meča u „Morači” (20 sati), ali Budućnost ima jasan cilj - da obezbijedi majstoricu i još jednu utakmicu u Beogradu.

"Želimo pobjedu, to nije upitno. Prije svega, želimo da odigramo mnogo bolje nego u Beogradu u prvoj utakmici, želimo da bude neizvjesno kako bismo u finišu imali šansu da slavimo", rekao je Nemanja Gordić.

Bez lakih poena

Budućnost je na dva prethodna meča u Beogradu imala dobre momente, ali Zvezda teško može da se pobijedi na takav način. Potrebna je konstantna igra, uz minimalan broj grešaka, prava rješenja u napadu, kao odgovor na najbolju defanzivu na ovim prostorima...

"Ne smijemo da dozvolimo Zvezdi toliki broj laganih poena poslije naših izgubljenih lopti", objasnio je Gordić.

Veoma je važno da igrači Budućnosti ne dozvole gostima da se odlijepe, da steknu zalihu i samopouzdanje, rekao je plejmejker „plavih”.

"U Beogradu smo odigrali dobro prvu četvrtinu, onda su oni otišli na 10-15 poena razlike. Poslije toga ih je bilo teško stizati, i ako bi uspjeli da se približimo, previše bismo se potrošili. Oni su dosta fizički jaki, imaju jak tempo. Prema tome, ključ je da se držimo u egalu što je duže moguće, da pokušamo da budemo u konstantnom ritmu svih 40 minuta", kazao je Gordić.

Radonjić: Očekujem reakciju Budućnosti

Crvena zvezda u Podgoricu dolazi da završi jednu priču ove sezone pred rasplet druge - da se plasira u finale ABA lige uoči mečeva odluke u Evroligi.

"Želja nam je da dobrom igrom, najboljom mogućom u ovom trenutku, zadovoljni završimo meč. Znamo da neće biti lako, u Podgorici je uvijek teško igrati. Čini mi se da će i Budućnost reagovati, posebno zbog svega što se događalo prethodnih dana", kazao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, misleći na iznenadni odlazak Markusa Vilijamsa.

"Meni je, ipak, najvažnije da izvučem maksimum iz tima, a to nije jednostavno", istakao je bivši trener Podgoričana.

Zvezda je u prelomnom trenutku sezone. Nakon izuzetnih izdanja u Evroligi, pa dva vezana poraza - od Olimpijakosa i Barselone - dovela je u pitanje plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja.

Za plasman u Top 8 biće, po svemu sudeći, potrebne obje pobjede do kraja, protiv Uniksa i Darašufake, koja je jedini rival u borbi za osmu poziciju.

"Rekao bih da više zavisi od Darašufake s obzirom na to da joj gostujemo. Imamo dva duela do kraja, direktan u posljednjem kolu u Turskoj. Oni imaju određenu prednost u odnosu na nas. Vidjećemo šta će da se desi, a sada moramo da razmišljamo od treninga do treninga", kaže Radonjić.

Rasplet je uzbudljiv, a Zvezda je, bez obzira na to kakav ishod bude, hit Evrolige.

"Napravili smo zaista fantastičan rezultat, pobijedili smo šest puta u gostima, savladali sve najbolje ekipe u Evropi. To nije mala stvar", kazao je Radonjić.

Bonus video: