Zuros: Ne računamo više na Vilijamsa, srcem moramo na Zvezdu

„Markus Vilijams nije više u našem timu. To je odluka koju smo donijeli zajedno (stručni štab i čelnici kluba, prim.a)“ - kazao je trener „plavih“ Ilijas Zuros. „Pokazao je nepoštovanje prema klubu, prema dresu koji nosi, saigračima, trenerima, kako na parketu, tako i na treninzima.“
57 pregleda 12 komentar(a)
MArkus Vilijams, Foto: Aba-liga.com
MArkus Vilijams, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 26.03.2017. 16:45h

Markus Vilijams pakuje kofere i odlazi iz Podgorice.

Dva dana uoči revanša polufinala ABA lige sa Crvenom zvezdom, Budućnost je otpustila lucidnog i problematičnog plejmejkera, koji je u prvom duelu u Beogradu izgledao nezainteresovano i ravnodušno.

„Markus Vilijams nije više u našem timu. To je odluka koju smo donijeli zajedno (stručni štab i čelnici kluba, prim.a)“ - kazao je trener „plavih“ Ilijas Zuros.

Uslijedilo je objašnjenje.

„Pokazao je nepoštovanje prema klubu, prema dresu koji nosi, saigračima, trenerima, kako na parketu, tako i na treninzima.“

Time je grčki stručnjak zatvorio priču o Amerikancu, koji je tokom regularnog dijela sezone igrao od sjaja do očaja i natrag, postižući prosječno 10,3 poena uz 6,1 asistenciju i 2,4 skoka po meču.

Za Vilijamsa se interesuje Mornar, ali to je već njegova stvar – Budućnost je svu pažnju okrenula na duel sa Zvezdom.

Sa prijetnjom da možda bude i posljednji u ABA sezoni.

„Biće to još jedna teška utakmica. Očekujemo punu dvoranu i da nam navijači daju energiju za pobjedu.“

Za pobjede je u prethodna tri ovosezonska međusobna duela znala samo Zvezda.

Nisu to bile utakmice „na jednu loptu“ - naprotiv, sva tri su „crveno-bijeli“ dobili sa dvocifrenom razlikom (77:54 i 82:66 u regularnom dijelu sezone i 82:67 prošle sedmice u dvorani „Aleksandar Nikolić“).

„Potrebna nam je veća koncentracija“ - navodi Zuros prvi na spisku elemenata koje njegovi igrači moraju da poprave u odnosu na prethodne susrete.

„Gubili smo fokus prosječno desetak minuta po meču i to nas je koštalo poraza.“

„Moramo da budemo agresivniji u odbrani. Nadam se da svi razumiju da je ovo meč na sve ili ništa, i da ćemo ostaviti srce na parketu kako bismo pobijedili Zvezdu.“

Duel u dvorani „Morača“ igra se u utorak od 20 sati.

Bonus video: