Radonjić: Odmah se vidjelo da je Olimpijakos jako, jako motivisan

"Ogromna potrošnja za nas, u našem ritmu i izmijenjenim rotacijama. To nije mali problem, ali kako ćemo izgledati prekosjutra (protiv Barselone), to samo mogu da zamislim", kazao je Radonjić
2 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Betaphoto
Dejan Radonjić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 22.03.2017. 21:10h

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su se njegovi košarkaši maksimalno borili u večerašnjem porazu od Olimpijakosa, ali da je protivnik kvalitetom zabeležio pobjedu.

"Vidjelo se odmah na početku da je Olimpijakos došao jako, jako motivisan, spreman da svim svojim kvalitetom dođe do pobjede. Borili smo se maksimalno, ali nismo uspjeli da pobijedimo Olimpijakos. Sljedeći put ćemo možda uspjeti", rekao je Radonjić novinarima poslije utakmice.

Zvezda je u 27. kolu Evrolige izgubila u Beogradu od Olimpijakosa poslije produžetka sa 64:62 i tako otežala sebi put ka četvrtfinalu.

Trener crveno-bijelih je kazao da je čvrsta igra Olimpijakosa poremetila njegove igrače u prvom poluvremenu, ali da su u drugom igrali pametnije.

"Čvrstom igrom su nas na početku uveli u greške i gradili rezultat. Igrali smo dobro u odbrani, ali 11 grešaka i primljeni lagani poeni... Došli smo do igre u drugom poluvremenu i uzvratili, igrali pametnije u napadu. U produžetku je moglo sa boljim i pametnijim rješenjima da ostvarimo prednost. Oni su na kraju slavili", kazao je on.

Radonjić je istakao "ogromnu potrošnju" njegove ekipe u utakmici protiv Olimpijakosa.

"Ogromna potrošnja za nas, u našem ritmu i izmijenjenim rotacijama. To nije mali problem, ali kako ćemo izgledati prekosjutra (protiv Barselone), to samo mogu da zamislim. U stvari, imaću prilike da vidim. A, nije to još to. Poslije toga nas čeka polufinale Jadranske lige, utakmica koja ima izuzetnu važnost", rekao je Radonjić.

Upitan za komentar o navijanju, odnosno tome što je ekipa u prošloj utakmici u Milanu imala podršku kao da igra kod kuće, Radonjić je rekao da je bio "koncentrisan samo na dešavanja na terenu" i da ne želi "to da procjenjuje".

Zvezda će u sljedećem kolu gostovati Barseloni, u petak od 21.00.

Trener Olimpijakosa Janis Sferopulos rekao je da su njegovi košarkaši večeras ostvarili veliku pobjedu nad Crvenom zvezdom kojom su obezbijedili prednost domaćeg terena u četvrtfinalu Evrolige.

"Ovo je velika pobjeda za nas jer smo pokazali karakter i pobijedili veliki tim i dali sebi šansu da imamo prednost domaćeg terena u plej-ofu. Svi igrači zaslužuju čestitke jer su dali maksimum", rekao je Sferopulos novinarima posle utakmice u Beogradu.

"Bila je velika borba, obje ekipe su veoma željele pobjedu. Bilo je otvoreno u produžetku i mali detalji su odlučili pobjednika. Bili smo fokusirani u finišu, dobro smo se postavili i Jorgos Printezis je riješio utakmicu", kazao je Sferopulos.

On je naveo da je njegova ekipa u prvom poluvremenu igrala možda i najbolje od kada je on preuzeo ekipu prije tri i po godine.

Po njegovim riječima, njegovim košarkašima je bilo teško u drugom poluvremenu kada su se mučili i Zvezdi dali šansu i samopouzdanje.

Sferopulos je čestitao navijačima Zvezde na "odličnoj atmosferi".

"Ovo su dva tima koja se bore za rezultat, ali koja imaju dobar odnos. Ovo je dobar primjer kakvi navijači treba da budu. To je dobro za košarku. Poštujemo Zvezdu i njene navijače", kazao je Sferopulos.

On je rekao da će se Olimpijakos boriti i u preostale tri utakmice regularnog dijela i istakao da nema posebnu želju kada je riječ o protivniku u četvrtfinalu.

Olimpijakos će u sljedećem kolu dočekati Real Madrid.

Bonus video: