U ČETVRTAK I PETAK FINALNI TURNIR ŽENSKOG KUPA

U Igalu sve jasno još prije početka

U polufinalu, u četvrtak u 17.30 sati, sastaće se Budućnost Bemax i Nikšić, dok će dva sata kasnije rivali biti Lovćen i Primorje. Finale na programu u petak (19)
0 komentar(a)
Kup košarkašice press, Foto: KSCG, KSCG/S. MATIĆ
Kup košarkašice press, Foto: KSCG, KSCG/S. MATIĆ
Ažurirano: 21.03.2017. 19:57h

Igalo će u četvrtak i petak biti domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore za košarkašice, a za trofej će se, kao i prošle godine, boriti Budućnost Bemax, Primorje, Nikšić i Lovćen.

U polufinalu, u četvrtak u 17.30 sati, sastaće se Budućnost Bemax i Nikšić, dok će dva sata kasnije rivali biti Lovćen i Primorje. Finale na programu u petak (19).

"Favoriti smo, ne bježimo od toga, iako ćemo u Igalu nastupiti bez pet košarkašica. Neće igrati od ranije povrijeđene Kristina Topuzović i Tamara Kapor, a u odnosu na finalni turnir WABA lige u timu neće biti ni Amerikanke Aminate Fol, Biljane Stjepanović i Anđelike Mitrašinović. Bez obzira na sve to favoriti smo", kazao je trener Budućnost Bemaksa Goran Bošković na konferenciji za novinare.

Prema riječima trenera Nikšića Mirka Baletića, cilj njegovog tima uoči sezone bio je plasman u polufinale u oba domaća takmičenja.

"Svjesni smo ušli u podmlađivanje ekipe. Ispunilu smo sva očekivanja, a u polufinalu nemamo šta da tražimo protiv Budućnosti, osim korektnog poraza i želje da pružimo što jači otpor", kazao je Baletić.

Trener Primorja Dragan Prga, kazao je da je Lovćen favorit, ali da to ne znači da će se njegov tim predati.

"Primorje je mlada i perspektivna ekipa, naša najiskusnija igračica je juniorka. Probaćemo da odigramo najbolje što možemo. Lovćen je favorit, ali ćemo sve uraditi da iznenadimo. Ne potcjenjemo rivala, spremi smo iako značajno oslabljeni", kazao je Prga.

Trener Lovćena Zoran Kašćelan istakao je da je osovni cilj njegovog tima stvaranje igračica.

"Mečevi sa Primorjem i eventualno finale biće veliko iskustvo za naše igračice. Moramo da opravdamo ulogu favorita. Želja nam je finale i da se izmejerimo sa ekipom Budućnosti, da vidimo koliko smo napredovali", kazao je Kašćelan.

Trofej brane košarkašice Budućnost Bemaxa, a u prošlogodišnjem finalu u Igalu bile su bolje od Lovćena 81:68.

Podgorički tim posljednjih pet godina osvajao je crnogorski Kup, a najbolji u tom takmičenju bio je i 2007. i 2008. godine.

Preporučujemo za Vas