Kadija: Čestitam igračima, već smo napravili čudo

Tivćani su plasmanom u polufinale ostvarili veliki uspjeh, jer su u četvrtfinalu eliminisali favorizovanu Feni Industriju (u prvom meču su Makedonci slavili 100:97, u revanšu je Teodo pobijedio 81:68).
1 komentar(a)
Miodrag Kadija, Foto: Savo Prelević
Miodrag Kadija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.03.2017. 09:34h

Četvrti put ukupno, drugi uzastopno, crnogorska košarka imaće predstavnika u polufinalu Balkanske lige, koja se igra od 2008. godine.

Dva puta je to uradio Mornar, jednom Lovćen, a oba kluba su igrala i finale (u oba slučaja su poraženi).

Da li Teodo može stazom barskog i cetinjskog kluba, pokazaće dvomeč protiv bugarske ekipe Beroe.

Tek, Tivćani su plasmanom u polufinale ostvarili veliki uspjeh, jer su u četvrtfinalu eliminisali favorizovanu Feni Industriju (u prvom meču su Makedonci slavili 100:97, u revanšu je Teodo pobijedio 81:68).

"Odigrali smo dosta dobro protiv ekipe koja je, stvarno, kvalitetnija od nas. Ja samo mogu da čestitam mojim igračima na svemu što su pružili, jer nam niko nije predviđao ni prvu grupu da prođemo, čak i da ćemo upisati i pobjedu. Mi smo došli do polufinala, a najveće zasluge pripadaju igračima, a ja im od srca čestitam. Sve su izdržali, naporno treniramo, i mislim da je ovo dobra družina koja pruža više od maksimuma. Da nije tako, ne bismo sigurno dobili tako kvalitetnog protivnika kakav je Feni Industrija", ističe trener Tivćana Miodrag Kadija.

Teodo je u prvoj fazi takmičenja imao skor 5-5, Top 8 fazu je završio sa tri pobjede i porazom, dok je u četvrtfinalu protiv Feni Industrije bio bolji u ukupnom broju poena...

"Objektivno, mi smo napravili čudo, to treba reći. Veoma mi je drago što je ovo, možda, i najbolja sezona u istoriji kluba. Jednostavno, ovi momci su to zaslužili svojim ponašanjem i igrama".

Teodo će Beroe dočekati 21. marta, revanš je sedmicu kasnije u Bugarskoj.

"Beroe je apsolutni favorit u našem dvomeču u polufinalu. Ali, mi smo ih već dobili u Tivtu. Ako uspijemo da ih ponovo savladamo u našoj dvorani bio bih zadovoljan", zaključio je Kadija.

Bonus video: