Nikolić: Željeli smo da se iskupimo za igru u Moskvi

Košarkaši Budućnost Volija protiv Barana upisali najubjedljiviju pobjedu u dosadašnjem toku sezone
926 pregleda 0 komentar(a)
Danilo Nikolić na meču sa Mornarom
Danilo Nikolić na meču sa Mornarom

Za košarkaše Budućnost Volija je meč sa Mornarom došao u pravi čas, nakon ubjedljivog poraza u Moskvi od CSKA (99:69). Pobjeda od 102:71 protiv ekipe koja im je prošle sezone uzela titulu u Crnoj Gori, je najubjedljivija za Podgoričane u sezoni, prva sa 100 i više poena...

"Odigrali smo odličan meč. Nije, sigurno, lako dobiti Mornar 30 razlike. To samo pokazuje da smo željeli da se iskupimo za onu igru u Moskvi", kaže Danilo Nikolić.

Iako je bilo i nekih padova tokom meča, što je istakao i trener Jasmin Repeša, Budućnost je protiv Mornara (bio oslabljen neigranjem važnog igrača, Strahinje Mićovića) odigrala nadahnutu utakmicu, sa puno tempa i laikih poena iz tranzicije i nakon skoka u napadu.

Šampion ABA lige iz igre šutirao 51,5 odsto, za dva 56,4%, za tri 44,8%, promašio je samo tri slobodna bacanja (22-19), imao čak 40 skokova (22 u prvom poluvremenu, naspram devet Mornara), od čega 11 u napadu. Imao je i više asistencija od rivala (20-11), što govori da je bio i dobar protok lopte, da je individualni kvalitet bio u službi ekipe.

"Nadigrali smo ih u svakom segmentu igre. Tako treba da nastavimo da igramo", dodaje Danilo Nikolić.

Nikolić je jedan od sedmorice igrača „plavih“ sa dvocifrenim poenterskim učinkom protiv Mornara, sa 11 poena (4-2 za dva, 1-1 za tri, 4-4 sa linije bacanja), šest skokova, dvije asistencije, te po ukradena lopta i blokada.

"Zadovoljan sam mojom igrom. Istina, treba još dosta da se radi, ali za sada to dobro izgleda".

Zbog ritma igranja na dva fronta, Budućnost nema vremena da uživa u pobjedama, niti da tuguje zbog poraza. U četvrtak u „Moraču“ stiže ruski Himki, koji je u prvom meču bio ubjedljiv na svom parketu protiv Podgoričana sa 85:69. Tim iz Podmoskovlja ima osam pobjeda, dvije više od Budućnosti, a u prošlom kolu je protiv Žalgirisa (74:64) prekinio niz od tri poraza u elitnom takmičenju.

"Imamo vrlo malo vremena da se pripremimo za Himki. Ako nam se ukaže prilika, možemo do pobjede, naravno".

Protiv Mornara u igru, zbog bolesti, nije ulazio Petar Popović, rovit je bio i Filip Barović, koji je odigrao 10-ak minuta.

"Imali smo problema, ali imamo dugačku klupu, imamo igrače koji mogu da igraju na više pozicija i to nam neće predstavljati veliki problem. Ali, oni će igrati protiv Himkija i dati sve od sebe koliko god mogu da pomognu ekipu", zaključio je Danilo Nikolić.

6,8 poena prosječno po meču u ABA ligi bilježi Danilo Nikolić. U regionalnom takmičenju ima i tri skoka prosječno po utakmici. U Evroligi mu je prosjek po meču 4,8 poena i 2,2 skoka

Bonus video: