Radonjić: Real je mnogo jak, čeka nas težak zadatak

50 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: KK Crvena zvezda
Dejan Radonjić, Foto: KK Crvena zvezda
Ažurirano: 09.03.2017. 16:17h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će duel u Madridu protiv Reala u Evroligi biti posebno težak zbog izostanka Stefana Jovića.

"Jović još nije počeo sa treninzima i ne znam kada će. Potpuno je jasno kolika je uloga Stefana u našoj igri, ali uradićemo sve, koliko je to moguće, da nadoknadimo njegovo odsustvo."

"Svaki meč je prilika da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu. Pokušaćemo to da uradimo, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo i veliku snagu rivala", rekao je Radonjić za klupski sajt.

On je dodao da će glavni zadatak biti da odbranom i kontrolom ritma Crvena zvezda zaustavi napadače Reala.

"U igri našeg protivnika mnogo toga polazi od Ljulja, ali tu je plejada vrhunskih igrača. Čeka nas veoma težak zadatak", rekao je Radonjić i dodao da je Nemanja Dangubić tek počeo da radi sa ekipom poslije povrede.

Borbeni bek Branko Lazić naglašava da očekuje potpuno drugačiju utakmicu od one u Beogradu, koju je Zvezda dobila sa 82:70.

"Igramo na njihovom terenu, a Real u duel protiv nas dolazi poslije tri vezana poraza i sigurno će biti dodatno motivisan. I zbog poraza u Beogradu, ali i zbog želje da prekine taj niz kako bi sačuvao prvo mjesto pred plej-of. Pokušaćemo da odigramo dobru utakmicu i iznenadimo ih", poručio je Lazić.

Slično kao i Lazić razmišlja njegov saigrač Milko Bjelica, povlači paralelu sa prethodnim međusobnim susretom dva tima.

"Real je lider na tabeli, ima fantastičan roster, pokazali su da su najbolja ekipa u Španiji. Mogu da pobijede svakoga, iskusni su i imaju sjajnog trenera, ali želimo da dobro odigramo utakmicu u Madridu", zaključuje Bjelica.

Utakmica 25. kola Evrolige između Real Madrida i Crvene zvezde igra se u petak od 21 čas.

Bonus video: