Fešta u Baru - Mornar u velikom stilu izborio opstanak

Pobjednik se znao već nakon četiri minuta, kada je domaćin poveo 10:0, a s obzirom na to da gosti nisu imali rezultatski motiv bilo je jasno da preokreta ne može da bude
67 pregleda 19 komentar(a)
KK Mornar, Foto: Aba-liga.com
KK Mornar, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 04.03.2017. 17:41h

Fešta u Baru, slavi se opstanak Mornara u ABA ligi.

U velikom stilu su barski košarkaši obezbijedili elitni status u regionu, savladavši Igokeu 83:76 u pretposljednjem kolu prvenstva i utakmici u kojoj krajnji rezultat ne pokazuje pravi odnos snaga.

Pobjednik se znao već nakon četiri minuta, kada je domaćin poveo 10:0...

Prednost je rasla do plus 17 (30:13) na kraju prve četvrtine, a s obzirom na to da gosti nisu imali rezultatski motiv bilo je jasno da preokreta ne može da bude...

U na momente egzibicionoj igri, a tokom cijelog meča sjajnoj atmosferi na tribinama, Mornar je lagano priveo meč kraju.

Opuštanje u finišu, Igokea je iskoristila da ublaži poraz, ali ne i da umanji veliko slavlje igrača i navijača u "Topolici"...

"Čestitam rivalu na fer i korektoj igri. Oni su i ove sezone pokazali, kao i svih prethodnih, da su pravo osvježenje na košarkaškoj mapi regiona. A vjerujem da smo to sada i mi dokazali. Odigrali smo najbolje kada je to bilo najvažnije, slavili smo u prošlom kolu na teškom gostovanju Krki i ovdje pred svojim navijačima proslavili opstanak u društvu najboljih. Svima od srca iskreno čestitam, počev od sjajnih navijača, preko mojih igrača do svih nas u klubu koji smo naporno radili da ostvarimo zacrtani cilj, i u tome uspjeli. Iako se sada okrećemo obavezama u domaćem prvenstvu, mogu da najavim da će publika u Baru i naredne sezone uživati u sjajnim košarkaškim predstavama, a ja garantujem da nećemo sebe više dovoditi u situaciju da brige oko opstanka rješavamo u posljednjim kolima. Mornar će biti još bolji, tu nema dileme", izjavio je trener Barana Đorđije Pavićević.

Antabija Voler je postigao 15, Lemont Džons 14, Oktavijus Elis 13, a Marko Mijović i Marko Mugoša po 10 poena u posljednjoj utakmici u Baru u ABA ligi ove sezone.

"Odigrali smo odličnu utakmicu, u kojoj smo kontrolisali meč od početka do kraja. To je na kraju rezultiralo vrlo važnim trijumfom, u kojem je, vjerujem, uživala i sjajna barska publika. Drago mi je što smo ovako uspješno okončali sezonu, i što smo pokazali da smo pravi kada je bilo najpotrebnije", rekao je bek Mornara Boris Bakić.

U 24. kolu, Mornar gostuje MZT-u u Skoplju.

Mornar – Igokea 83:76 (30:13, 24:19, 14:22, 15:22)

Bar – Dvorana: “Topolica”. Gledalaca: 2.500. Sudije: Boltauzer (Slovenija), Radojković (Hrvatska), Arsenijević (Srbija).

Mornar: Anderson, Džons 14, Vitkovac 4 (2-2), Radunović 2, Vujošević 7 (3-1), Ćalić, Mijović 10, Elis 13 (8-5), Pavić 3, Mugoša 10, Voler 15 (1-1), Bakić 5.

Igokea: Pašajlić 7 (1-1), Mićović 15 (6-4), Šibalić 18 (2-2), Robinson 6, Pešaković, Milošević, Albijanić 10 (6-4), Radivojević 5, Mahković 5, Rikić 10.

Bonus video: