Mornar organizator ABA Super kupa

Ideja je da se u premijernom izdanju Super kupa nađe sedam ekipa i domaćin Mornar, mada nije isključeno da u kup sistemu bude pet ekipa uz barski tim
52 pregleda 0 komentar(a)
KK Mornar, Đorđije Pavićević, Foto: Basketballcl.com
KK Mornar, Đorđije Pavićević, Foto: Basketballcl.com
Ažurirano: 01.03.2017. 08:41h

Košarkaški klub Mornar biće organizator novog takmičenja u regionu, ABA Super kupa, koji će se igrati na početku naredne sezone, rekao je za "Vijesti" alfa i omega barskog kluba Đorđije Pavićević.

Ideja je da se u premijernom izdanju Super kupa nađe sedam ekipa i domaćin Mornar, mada nije isključeno da u kup sistemu bude pet ekipa uz barski tim.

"U razgovoru sa ljudima iz marketinga ABA lige, blizu smo realizacije Super kupa, koji bi trebalo da se održi od 15. do 20. septembra u Baru. Smatram da je to veliki uspjeh grada Bara, na čelu sa predsjednikom Opštine Zoranom Srzentićem i nas iz kluba, koji smo sa ljudima iz ABA lige sve to dogovorili. Ideja je da u isto vrijeme bude i turnir veterana ekipa učesnika. Sva ova priča zaokružiće se opstankom Mornara u ABA ligi i stvaranje jednog velikog košarkaškog centra na jadranu", rekao je Pavićević.

Organizovanjem novog takmičenja za koji grad Bar ispunjava sve potrebne uslove ABA liga bi se svrstala u red sa najjačim evropskim ligama gdje se takođe održava ovo takmičenje.

Mornar je u prošlom kolu upisao važnu pobjedu protiv Krke kojom je napravio ogroman korak ka opstanku.

U posljednja dva kola Pavićevićev tim dočekuje Igokeu (4. mart), potom gostuje MZT-u (13. mart).

Bonus video: