Ražnatović o Pekovićevoj i Dubljevićevoj budućnosti, Radonjiću...

“Šta god da se dogodi u nastavku sezone Zvezda je napravila nevjerovatan uspjeh. Najzaslužniji čovjek za to je Dejan Radonjić. Tim, koji je igrački dosta slabiji od konkurenata u Evroligi, temeljnim radom uspio je da podigne na ovaj nivo”, ističe Ražnatović
180 pregleda 10 komentar(a)
Miško Ražnatović, Foto: Wikipedia.org
Miško Ražnatović, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 28.02.2017. 16:35h

Nikola Peković će za nekoliko mjeseci obaviti još jedne detaljne ljekarske preglede, nakon kojih će definitivno postati jasno da li će i zvanično završiti karijeru u Minesoti, u kojoj ga neće zamijeniti Bojan Dubljević, kazao je za "Vijesti" njihov agent Miodrag Ražnatović.

“Peković ima još godinu ugovora sa Minesotom. On će pred ljeto proći detaljne preglede, kao što je uradio i prošle godine. Ukoliko situacija bude ista, neće moći da odigra ni tu posljednju sezonu njegovog ugovora. Bolovi su isuviše veliki u ovom trenutku, ali ne bih da prejudiciram medicinske rezultate, koji će biti poznati za pet-šest mjeseci”, kazao je Ražnatović.

Upravo je Pekovićev klub još 2013. godine sa 59. pozicije draftovao Bojana Dubjevića, koji bi na ljeto mogao da ode iz Valensije, ali i Španije.

“Dubljević ove godine može da pređe u drugi klub, a interesovanje je ogromno sa svih strana. Ja ga, ipak, vidim u Evropi još nekoliko godina, da li u Valensiji ili nekom od Evroligaša - u ovom trenutku je teško reći. Činjenica je da on ima manju minutažu nego što se očekivalo, ali da za to vrijeme ima sjajne brojke i sigurno je jedan od najdominatnijih centara u ACB ligi i Evropi”, kazao je Ražnatović, koji je i najzaslužniji što karijera Nikole Ivanovića, nakon nekoliko sezona stagnacije ide uzlaznom putanjom.

Ivanović se iz Budućnosti preselio u Mega Leks, pa u AEK, a sada je u italijanskoj Orlandini.

“Našli smo odlično rješenje da nastavi da igra, da bude lider, kao što je bio prošle godine. On to dosta dobro radi u Orlandini, u ligi koja je sasvim dobra. Na kraju kada se podvuče crta, Ivanović može da bude zadovoljan, kako finansijskim djelom, tako i igračkim, koji je znatno bitniji”, istakao je Ražnatović.

Košarkaška sezona polako ulazi u finiš, utisci, posebno u ABA ligi, već mogu da se sumiraju. Za Ražnatovića je regionalno takmičenje neopravdano potcijenjeno...

“ABA liga je i ove godine bila na zavidnom nivou, što će najbolje pokazati ljeto, odnosno broj igrača koji će otići u velike evropske klubove i biti draftovani”, ističe Ražnatović, tvorac projekta Mega Leks, iz koje su trojica igrača prošlog ljeta bili na draftu (Luvavu i Zubac zaigrali su u NBA, Zagorac ostao u klubu).

Njegova Mega bila je daleko od prošlogodišnjih rezultata i finala plaj-ofa, ali to je, kako kaže, bilo i očekivano.

“Mega nije ekipa koja svake godine može da igra u plej-ofu, ali svakako ne treba da bude ni u donjem djelu tabele. Cijena je plaćena za takmičenje u evropskim kupovima. Tempo od dvije utakmice nedjeljno mladi igrači nisu bili spremni da iznesu. Mi smo to znali prije početka i to nije nikakvo iznenađenje”, istakao je Ražnatović.

Crnogorki klubovi će regularni dio sezone završiti onako kako se i očekivalo – Budućnost u plej-ofu, a Mornar će opstati u ligi.

“Budućnost je, po mojoj procjeni, na mjestu koje je manje-više blizu realnih mogućnosti. Nijanse su odlučivale da li će biti drugi, treći ili četvrti. Mislim, ipak, da su ove sezone daleko od onog što je javnost očekivala, pa negdje i ja”, kazao je Ražnatović.

“Ono što treba da raduje njih i cijelu crnogorsku košarku da su minute dobili Zoran Nikolić, Petar Popović, pred kraj sezone i Aleksa Ilić. To bi trebalo da znači da Budućnost u sljedeću sezonu nakon mnogo godina, ulazi sa tri mlada, talentovana i kvalitetna igrača, i to je odlična baza”, kazao je Ražnatović.

Opstanak Mornara je dobar i za ABA ligu i za crnogorsku košarku, ističe on.

“Mornar je u organizacionom dijelu napravio ozbiljan iskorak. Klub ima sjajnu atmosferu, navijače, dvoranu. Napravili su i dobre stvari ove godine u Evropi, pobijedili su Avelino u gostima. Ta sredina treba da se razvija i dalje, to je sredina koja je potrebna ABA ligi”, kazao je Ražnatović.

Košarkašku sezonu u regionalnom, ali i elitnom evropskom takmičenju obilježila je Crvena zvezda. Za Ražnatovića nema dileme, ko je tvorac i najzaslužniji za uspjehe beogradskog tima.

“Šta god da se dogodi u nastavku sezone Zvezda je napravila nevjerovatan uspjeh. Najzaslužniji čovjek za to je Dejan Radonjić. Tim, koji je igrački dosta slabiji od konkurenata u Evroligi, temeljnim radom uspio je da podigne na ovaj nivo”, ističe Ražnatović.

Bonus video: