Neubjedljiva Budućnost u finišu slomila FMP

Budućnost zadržala kakve-takve šanse da izbjegne četvrto mjesto i duele sa Crvenom zvezdom u polufinalu plej-ofa
4 komentar(a)
Rejnolds, Foto: Aba-liga.com
Rejnolds, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 25.02.2017. 22:07h

Košarkaši Budućnost Volija zadržali su teorijske šanse da izbjegnu četvrto mjesto na kraju prvenstva i Crvenu zvezdu u polufinalu plej-ofa.

Podgorički tim savladao je FMP u „Morači“ 93:84 u 24. kolu ABA lige, pa im ostaje da se nadaju da će Mega Leks u ponedjeljak iznenaditi Partizan i dati im šansu da kraj regularnog dijela sezone završe na trećoj poziciji.

Budućnost je vodila u većem dijelu meča, najveću prednost imala u 25. minutu (61:48), ali se uporni i rasterećeni gosti nisu predali bez borbe, a izabranici Ilijasa Zurosa ponovo pokazali slabosti, koje ih prate cijele sezone – nestabilnost u igri, dekoncentracija, pa i nedisciplina u defanzivnim zadacima.

Dozvolili su FMP-u da za tri minuta napravi seriju 12:0 i od minus 10 (68:58) dođe do plus dva (68:70) na kraju treće četvrtine, u kojoj su primili nevjerovatnih 30 poena.

Ipak, u posljednjih 10 minuta Budućnost je zategla odbranu, a u finišu serijom 9:0, koju su kreirali Vilijams, Gordić i Rejnolds konačno prelomila meč za, pvog puta, nedostižnih 11 razlike (89:78).

Boris Savović je bio najefikasniji sa 19 poena, a Markus Vilijams najkorisniji sa 13 poena i sedam asistencija.

I Džej Ar Rejnolds je postigao 13, a Suad Šehović 10.

U gostujućem timu Džona Bolden imao je dabl-dabl učinak - 21 poen i 13 skokova.

Budućnost u narednom kolu dočekuje MZT, 6. marta.

Bonus video: