Daleko je luka spasa: Mornar u mega problemima

U 23. kolu ABA lige Mega Leks je u Baru savladao Mornar 89:81. Barani su u teškoj poziciji - u preostala tri kola, u kojima dva puta gostuju, trebaju im makar dvije pobjede da bi opstali u regionalnom takmičenju.
12 komentar(a)
Mornar - Mega, Foto: ABA LIGA
Mornar - Mega, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 22.02.2017. 18:02h

Tri meča prije kraja ABA lige, Mornar je daleko od luke spasa.

U 23. kolu regionalnog takmičenja, Barani su u dvorani „Topolica“ poraženi od Mega Leksa 89:81, pa su ostali na diobi posljednje pozicije sa Krkom i Zadrom, koji imaju po meč manje.

Tim Đorđija Pavićevića imao je energije samo za prvi dio duela, a onda je, vjerovatno i zbog umora od subotnjeg finala Kupa, potpuno pao i predao gostima spasonosnu, devetu pobjedu u sezoni.

Mornar je ostao na sedam, uz 16 poraza.

Sve dobro što su uradili Barani, predvođeni Lamontom Džonsom, u prvih 19. minuta, tokom kojih su stekli devet poena viška (42:33) , prosuli su do poluvremena – Rade Zagorac je sa šest poena pokrenuo goste koji su izjednačili do odmora (44:44).

Mega je iskoristila nalet i trojkom Jovana Novaka u 24. minutu se odvojila na 56:50, da bi serijom 10:0 obezglavila pogubljenog domaćina i u posljednji period unijela velikih 15 poena prednosti (70:55).

Minut kasnije, već je bilo 75:55, čime su potopljene sve nade Mornara u mogući preokret i prekid serije od četiri poraza...

"Ono čega sam se pribojavao, nažalost se u ovom meču i dogodilo. A to je da određeni igrači, u organizaciji kluba u kojoj su maksimalno ispoštovani, i nema nikakvih dugovanja ili bilo kakvih drugih problema, ne odigraju najbolje što mogu onda kada je najpotrebnije. Mislim da je odlučio psihološki moment, da nakon našeg vođstva punih 17-18 minuta dozvolimo nekoliko nesmotrenih grešaka, prepustimo gostima par lakih poena i mogućnost da se do odlaska na odmor trojkom u posljednjoj sekundi potpuno vrate u meč. Trebala nam je ova pobjeda, kako sada stvari stoje do kraja će nam biti potrebne dvije u preostala tri kola. Malo vremena imamo za oporavak i analizu, a meč sa direktnim rivalom je već u subotu. Ako pristup bude drugačiji, mislim da možemo slaviti u Novom Mestu, i onda lakše dočekatii duel sa Igokeom. Sada vam garantujem, ako opstanemo ove sezone, Mornar će naredne biti mnogo ozbiljnija ekipa u svakom smislu", rekao je trener Barana Đorđije Pavićević.

Uzalud je domaćinu bilo i to što je imao petoricu igrača sa dvocifrenim košgeterskim učinkom (Džons i Pavić po 14, Voler, Bakić i Elis po 10).

"Naravno da moram biti zadovoljan trijumfom na ovom teškom gostovanju u ovako lijepom ambijentu, ali ne mogu reći da je pobjeda bila očekivana. Da budem precizniji, mogu reći da smo joj se nadali. I srećan sam što smo u tom naumu i uspjeli. Ovo je vjerovatno trijumf koji nam je obezbijedio i primarni cilj, a to je ove sezone bio opstanak u ligi. Čekaju nas tri teške utakmice u kojima ćemo se potruditi da popravimo plasma što više možemo. Mornaru želim svu sreću i opstanak, jer oni to svakako zaslužuju. Presudila je odbrana u trećoj četvrtini, i odluka da Zagorca prebacim na poziciju četiri. Na kraju je bilo i manjih grešaka svojstvenih mladoj ekipi, ali smo ipak zaslužili ovaj trijumf", rekao je vidno zadovoljan trener Mege Dejan Milojević.

U narednom kolu u subotu, Barani gostuju direktnom rivalu za ispadanje Krki. Nakon toga, preostaju im susreti sa Igokeom u Topolici i MZT-om u Skoplju.

Mornar - Mega Leks 81:89 (22:16, 22:28, 11:26, 26:19

Bar - Dvorana. "Topolica". Gledalaca: 2.200. Sudije: Belošević, Nešković (Srbija), Mitrovski (Makedonija).

Mornar: Anderson, Džons 14 (4-4), Vitkovac 7, Radunović, Vujošević 6, Čalić 2 (2-2), Tejtum 5 (2-1), Elis 10 (8-6), Pavić 14, Mugoša 6, Voler 10 (1-1), Bakić 12 (1-0).

Mega Leks: Mušidi 7 (2-1), Rebić 8 (5-4), Jaramaz 21 (6-3), Spasojević 5, Glogovac, Kaba 1 (2-1), Zagorac 11 (1-1), Simeunović 2, Tejić 9 (4-2), Novak 12 (4-4), Kapetanović, Marelja 13 (1-0).

Bonus video: