Zuros: Prva naredna utakmica najbitnija, samo sa takvim pristupom možemo naprijed

Budućnost Voli i Olimpija odigraće sjutra u Ljubljani utakmicu 23. kola ABA lige
2 komentar(a)
Ilijas Zuros, Foto: Filip Roganović
Ilijas Zuros, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.02.2017. 13:17h

Četiri kola ostala su do kraja regularnog dijela sezone u ABA ligi. Pred košarkašima Budućnost Volija su, dakle, mečevi za što bolji plasman pred plej-of, koji kreće 18 marta.

Budućnost sjutra od 19 sati gostuje Olimpiji u 23. kolu – pobjedom bi ostala poravnata sa Cedevitom i Partizanom u borbi za drugo mjesto, koje donosi dvije povlastice, izbjegavanje Zvezde i prednost domaćeg terena u polufinalu.

Trener Ilijas Zuros ne želi da razmišlja toliko daleko...

“Ako gledate daleko, nikad nećete stići do cilja. Moramo ići korak po korak, kako bismo stigli do tog cilja. Mislimo samo o narednom meču sa Olimpijom, nakon toga nam slijedi trening. Samo sa takvim pristupom možemo naprijed. To je način na koji ja funkcionišem”, kazao je Zuros.

"Olimpija je dobar tim, sa kvalitetnim pojedincima. Ima dobru igru u reketu i van njega, dobre igrače za unutrašnju igru", dodao je Zuros.

Zuros je kazao da ga brine što ekipa proteklu sedmicu nije trenirala kompletna i što je za četiri dana odigrala tri utakmice.

“Izgubili smo ritam treninga zbog Kupa, na kome smo igrali bez Savovića i Vilijamsa, a sada moramo ponovo da funkcionišemo zajedno, što nije lako. Nadam se, međutim, da ćemo biti koncentarisani i da ćemo prevazići taj problem i da ćemo odigrati dobar meč”, kazao je Zuros.

Olimpija je u seriji od tri poraza, a ima dvije pobjede više od ekipa koje su na dnu tabele. Podgorički tim prvi međusobni duel pred svojim navijačima dobio je 84:74.

“U dobrom smo momentu, osvojili smo Kup Crne Gore. Olimpija je takođe osvojila trofej, pobjedom protiv Krke, u dobrom raspoloženju nas dočekuje. Očekujemo dobru utakmicu, najvažnije da svi odigramo kao ekipa jer samo tako možemo pobijediti u Ljubljani. Olimpija ima kvalitet, a pred svojim navijačima igra dobro i teško je pobijediti", rekao je Nemanja Gordić.

Podgorički tim prvi međusobni duel pred svojim navijačima dobio je 84:74.

Bonus video: