Kazins trejdovan kod Dejvisa u Nju Orleans

U šokantnom trejdu, Sakramento je uz Bugija dao i Omrija Kaspija, a dobio Badija Hilda, Tajrika Evansa, Lengstona Geloveja, te pikove prve i druge runde na ovogodišnjem draftu
1 komentar(a)
Demarkus Kazins, Foto: Beta/AP Photo/Michael Conroy
Demarkus Kazins, Foto: Beta/AP Photo/Michael Conroy
Ažurirano: 20.02.2017. 10:08h

Sakramento Kingsi su trejdovali su jednog od najboljih centara lige Demarkusa Kazinsa u Nju Orleans Pelikanse, prenosi ESPN!

U šokantnom trejdu, Kingsi su uz Bugija, oko koga je građen tim u proteklih sedam godina, dali i Omrija Kaspija, a dobili Badija Hilda, Tajrika Evansa, Lengstona Geloveja, te pikove prve i druge runde na ovogodišnjem draftu.

Američki mediji prenose da će Pelikansi vjerovatno ponuditi novi ugovor Kazinsu, koji bi sljedeće godine mogao da postane slobodan agent.

„Često sam pričao sa vlasnikom Kingsa Vivekom Ranadiveom i generalnim menadžerom Vladom Divcem u vezi sa Demarkusovom budućnošću u Sakramentu. Uvjeravali su nas da ga neće trejdovati, da žele da produže ugovor. U stvari, Divac je to javno govorio”, rekao je Kazinsov agent Jarin Akana.

Divac je 6. februara rekao ESPN-u da neće trejdovati Kazinsa i da se nada dugoj saradnji, a prije nekoliko dana želju da ostane je istakao i sjajni centar, uz poruku da želi da stvori nasljeđe u Kingsima i da mu se dres nađe pod svodovima dvorane.

U međuvremenu, Pelikansi nisu uspjeli da se dogovore sa Filadelfijom za trejd Džalila Okafora, a pokušavali su da dovedu i jednog Ol-stara Pola Džordža, te tako stvore ubitačan tandem na čelu sa MVP igračem Ol-stara, Entonijem Dejvisom.

Sada će u svom timu imati najbolji tandem pod obručima, jer je zajednički prosjek Dejvisa i Kazinsa ove sezone više nego impresivan - 55,5 poena, 22,5 skokova, sedam asistencija i 3,8 blokada. Vidjećemo šta će im to donijeti...

Bonus video: