Gordić: Zvezdu bismo rado izbjegli u polufinalu

"Sa druge strane veće su šanse protiv Zvezde na dvije dobijene utakmice, nego na tri, jer imaju najbolji sastav", kaže plej Budućnost Volija Nemanja Gordić za sajt ABA lige.
95 pregleda 2 komentar(a)
Nemanja Gordić Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Nemanja Gordić Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.02.2017. 11:36h

Pobjedom protiv Karpoš Sokolija u posljednjem kolu, košarkaši Budućnost Volija su osigurali plasman u plej-of ABA lige.

Četiri kola prije kraja ligaškog dijela, naime, Podgoričani su na diobi drugog mjesta sa istim skorom (16-6) kao Cibona i Partizan, te imaju pet pobjeda više u odnosu na petoplasiranu Cibonu...

„Važno je da smo vezali nekoliko pobjeda pred samu završnicu i plej-of, ali ima još dosta da se igra. Svi imaju šansu za drugo mjesto i biće jako neizvjesno. Zvezda je svakako pokazala najviše do sad, i sigurno bi je svi rado izbjegli u polufinalu, ali sa druge strane veće su šanse protiv Zvezde na dvije dobijene utakmice, nego na tri, jer imaju najbolji sastav", kaže plej Budućnost Volija Nemanja Gordić za sajt ABA lige.

Gordić već ima iskustvo osvajanja regionalnog takmičenja, pa zna šta je potrebno nekom timu da se domogne ovog prestižnog trofeja?

„Da bi se osvojila titula potrebno je mnogo stvari. Morate imati ekipu u pravoj formi u pravom trenutku, raspoložene pojedince, a svakako i nekoliko sreće“

Na pitanje koga bi birao, da može, za protivnika u polufinalu plej-ofa, Gordić kaže:

„Svakako bi Partizan NIS i Cedevita za nas bili bolji protivnik nego Crvena zvezda, ali u polufinalu je teško protiv bilo kog protivnika. Moramo vidjeti ko će to biti, a potom ćemo se pripremiti na tog protivnika na najbolji mogući način“.

Kada je u pitanju podrška sa tribina, Gordić ističe da bi u tom kontekstu "svakako bilo najpogodnije da Budućnost u polufinalu igra protiv Cedevite".

"Jer njihov domaći teren nije pojednako težak kao domaći teren obje beogradske ekipe. Sa druge strane, mi se, naravno, uzdamo u naše navijače i njihovu podršku koja će sigurno biti na pravom nivou", zaključio je Gordić.

Bonus video: