Sada je i zvanično: Mornar raskinuo ugovore sa Karingtonom i Mornarom

Karington je imao prosjek od šest poena, dva skoka i 1,3 asistencije po meču, dok je Marin prosječno po utakmici bilježio dva poena i 1,9 skokova
176 pregleda 1 komentar(a)
Kadin Karington, Foto: Aba-liga.com
Kadin Karington, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 07.12.2018. 00:10h

Već duže nijesu bili u rosteru na utakmicama, trenirali su u Baru, čekajući da se sa klubom dogovore o načinu raskida ugovora (finansijski aspekt), a od četvrtka veče i zvanično više nijesu članovi Mornara.

Barski klub je objavio da je uprava crnogorskog šampiona sporazumno raskinula ugovore sa Kadinom Karingtonom i Marinom Mornarom i njih dvojica su slobodni igrači.

Obojica su u ABA ligi odigrali po šest mečeva, posljednji protiv Cibone u 6. kolu.

Karington je imao prosjek od šest poena, dva skoka i 1,3 asistencije po meču, dok je Marin prosječno po utakmici bilježio dva poena i 1,9 skokova.

Tako je u Mornaru nastavljeno sa odlascima, pošto su krajem novembra otišli Bobi Braun i Bronson Kejnig.

Braun je otišao u Kinu uz dogovor sa klubom, dok je Kejnig otišao bez najave i saglasnosti kluba, i još uvijek se ne zna njegova dalja sudbina, pošto je Mornar najavio kaznu za njega.

Podsjećanja radi, Mornar su još prije početka ABA lige već napustila dvojica Amerikanaca koji su stigli tokom ljeta, Andre Spajt i Vinston Šepard...

A novo pojačanje Mornara, Amerikanac Malkolm Grant (30), plej koji je ovu sezonu započeo u Zadru, imaće pravo nastupa za svoj novi tim u prvom kolu drugog dijela prvenstva ABA lige, 23. decembra, kada Mornar dočekuje Olimpiju.

Bonus video: