Zbog čega Budućnost Voli neće igrati Kup - “slučaj Ćapin”, a ne Evrokup

Na pitanje šta bi trebalo da se dogodi, pa da Budućnost Voli igra Kup, generalni sekretar KSCG Petar Popović je odgovorio: „FIBA treba da skine zabranu sa slučaja Ćapin, nakon toga Budućnost će moći da licencira igrače za domaća takmičenja“.
65 pregleda 4 komentar(a)
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.02.2017. 18:48h

Narednog vikenda održava se završnica Kupa Crne Gore u košarci.

Domaćin je Bar, žrijeb je 14. februara, a među učesnicima neće biti Budućnosti Volija.

To je sada gotovo izvjesno, jer su minimalne šanse da se suspenzija KSCG ukine narednih dana. Budućnost je pod suspenzijom zbog toga što je učestvovala u Evrokupu, takmičenju koje ne priznaje Fiba, ali to je, međutim, manji problem.

Nastup Budućnosti u domaćim takmičenjima sprječava, naime, spor koji klub još vodi sa bivšim igračem Aleksandrom Ćapinom, saopšteno nam je iz KSCG.

O čemu je riječ – u pitanju su dugovanja prema bivšem igraču “plavih”, koja datiraju iz sezone 2013/2014.

Pokušaj da se kroz normalnu proceduru regulišu obaveze nije uspio, pa je slučaj ponovo dospio kod nadležnih organa u Fibi – Arbitražni sud svjetske kuće košarke je donio odluku da Budućnost ne može da licencira igrače dok se ne isplate dugovanja prema slovenačkom košarkašu.

Na pitanje šta bi trebalo da se dogodi, pa da Budućnost Voli igra Kup, generalni sekretar KSCG Petar Popović je odgovorio:

„FIBA treba da skine zabranu sa slučaja Ćapin, nakon toga Budućnost će moći da licencira igrače za domaća takmičenja“.

Budućnost je, dakle, pod dvostrukim sankcijama – i zbog Evrokupa, i zbog Ćapina, a šanse da se za dva dana riješe oba problema gotovo i da ne postoje.

Situacija je, dakle, veoma komplikovana i zamršena, a epilog će biti, po svemu sudeći - eliminacija Budućnosti iz Kupa, a kako sada stvari stoje i iz domaćeg šampionata.

Bonus video: