Kuzmić: Cijeli tim je zaslužio MVP priznanje

51 pregleda 2 komentar(a)
Ognjen Kuzmić, Foto: Euroleague
Ognjen Kuzmić, Foto: Euroleague
Ažurirano: 10.02.2017. 20:43h

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić proglašen je za najkorisnijeg igrača u januaru u Evroligi, ali je danas istakao da je za to priznanje zaslužna cijela ekipa.

"Veliko priznanje za mene, ali mislim da je malo nezahvalno da samo ja to dobijem, zaslužila je cijela ekipa. Košarka je timski sport, ne može jedan igrač ništa da uradi", rekao je Kuzmić za Jutjub kanal Zvezde.

Košarkaši Crvene zvezde su u januaru odigrali bez greške, a pobjede crveno-bijelih je pratio i sjajan individualni učinak Ognjena Kuzmića.

Evroliga je Kuzmića proglasila za najboljeg u januaru, a navijači su u konkurenciji sa Stefanom Jovićem, za tek poneki glas na društvenim mrežama, proglasili centra Zvezde za najboljeg igrača prvog mjeseca u tekućoj godini.

"Našli smo zajedničku hemiju, funkcioniše sve na najbolji način za sada. Ako ostanemo svi zdravi, mislim da će biti teško da nas bilo ko dobije, pogotovo kod kuće gdje imamo najbolje navijače", rekao je Kuzmić.

Kuzmić je naveo da mu je dolazak u Zvezdu bila "odlična odluka".

"Dug put je bio do Zvezde. Ovo mi je najbolja sezona u karijeri. Odgovara mi stil igre koji trener zahtjeva od nas. Ja sam više odbrambeni igrač nego napadački, i taj stil igre koji mi igramo, više je odbrambeni i to mi odgovora", rekao je Kuzmić.

Bonus video: