Baranima treba „brejk” na strani

Zadrani su savladali Mornar u „Topolici”, pa izabranici Đorđija Pavićevića žele da se revanširaju, čime bi bili bliži opstanku u ligi
0 komentar(a)
Elis, Foto: Aba-liga.com
Elis, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 10.02.2017. 11:13h

Mnogi mečevi ove sezone u premijernom izdanju Barana u ABA ligi, imali su čuveni prefiks „najvažnijeg” u dosadašnjem dijelu sezone. Ali predstojeći protiv Zadra, rivala koji je Basrane savladao u „Topolici”, i tada napravio pravo malo iznenađenje, sada zaista ima takav predznak.

Ekipi Đorđija Pavićevića, iako i sada, na svega nekoliko kola do kraja regularnog dijela sezone, dobar dio timova strepi za „goli” opstanak, meč sa Zadranima je bio jedini pravi kiks Mornara u dosadašnjem izdanju ovog prestižnog takmičenja. Nakon poraza od Cedevite u prošlom kolu, a s obzirom na raspored koji imaju, gosti moraju pokušati da naprave jedan „brejk” na strani. I možda je meč sa današnjim rivalom prava prilika za tako nešto...

"Ovo zaista jeste jedna od ključnih utakmica u sezoni, jer i sami vidite koliko ekipa je na svega pobjedu ili poraz razlike u odnosu jedna na drugu. Jeste meč sa Zadrom bio bolan poraz u našoj „Topolici”, ali smatram da nas ovog puta očekuje bitno drugačija utakmica. Cedevita treba da nam bude pokazatelj kako ne smijemo ući u meč. Bili smo „mlitavi”, nismo imali potrebnu agresivnost koja nam je često ove sezone donosila rezultat. Istina, igramo na strani, ali to ništa ne mijenja. Zahtijevaću od svojih igrača, od prve četvrtine, da zaigraju jako u odbrani, da se jasno vidi želja za trijumfom, i da ne dozvolimo protivniku veliki broj lakih poena. Drugo, šut nas je „izdao” protiv Zagrepčana, i čisto sumnjam da nam se tako loša šuterska noć, a tu prije svega mislim na šut za tri poena, može ponoviti. Moramo biti agresivni, disciplinovani i strpljivi u završnici napada. Sa što manje izgubljenih lopti. Nikako rivalu ne smijemo dozvoliti da, kao u prethodnom međusobnom odmjeravanju snaga, on kontroliše utakmicu. To je recept za uspjeh", kategoričan je Pavićević.

A u nekoliko prethodnih duela, naročito u meču sa Cedevitom, osjetio se izostanak povrijeđenog pleja Džonsa. Urađena je magnetna rezonanca, ali je njegov nastup pod velikim znakom pitanja. Ostatak tima je na raspolaganju Pavićeviću, uključujući jednog od ljubimaca brojne barske publike, Oktavijusa Elisa, koji je i u meču sa Cedevitom bio jedan od najboljih na parketu „Topolice”.

"Prija mi igranje u Baru, naročito me raduju ovacije publike koja je primijetila moju jasnu želju da dam sve od sebe za klub za koji nastupam. Predstoji nam žestoka borba do kraja, ali iskreno mislim da opstanak zavisi samo od nas i naših igara. Moramo biti pravi ovoga puta, jaki u reketu, agresivni u odbrani, a šut će doći sam po sebi. Vjerujem da možemo savladati kvalitetnog i neugodnog rivala", rekao je Elis.

Večerašnji meč u Zadru počinje u 20 sati.

Bonus video: