Umorna Zvezda lako pala u Moskvi

U 22. kolu Evrolige CSKA je u Moskvi pobijedio Crvenu zvezdu 102:80. Prvi put u sezoni, "crveno-bijeli" su vezali tri poraza, dva u elitnom takmičenju i jedan u ABA ligi.
58 pregleda 5 komentar(a)
Nando de Kolo, Foto: Euroleague
Nando de Kolo, Foto: Euroleague
Ažurirano: 09.02.2017. 19:58h

Priredili su košarkaši Crvene zvezde ove sezone toliko čuda u Evroligi, ali za najveće nisu imali snage, a u ovom trenutku ni dovoljno kvaliteta.

Tim Dejana Radonjića poražen je u Moskvi u 22. kolu elitnog takmičenja od branioca trofeja CSKA 102:80.

Umorni i oslabljeni Beograđani, za koje nisu igrali povrijeđeni Stefan Jović i Nemanja Dangubić, prvi put u sezoni vezali su tri poraza – između utakmica sa Anadolu Efesom i Moskovljanima u Evroligi, pognute glave napustili su parket i nakon derbija sa Partizanom u ABA ligi.

Već do poluvremena, najbolja odbrana takmičenja je primila 58 poena.

Napadački raspoloženi CSKA, predvođen Nandom de Koloom i Nikitom Kurbanovim, je rešetao mrežicu rivala, ubacio 9 od 15 šuteva za tri poena, i na odmor otišao sa komotnih 12 poena prednosti (58:46).

Gosti su nakratko živnuli početkom trećeg perioda, kada su trojkom Marka Simonovića prišli na 56:62, ali je to bio i njihov maksimum.

„Armijski klub“ je do kraja četvrtine povratio sigurnu prednost (77:64), mirno priveo duel kraju i revanširao se šampionu ABA lige za poraz u prvom dijelu sezone (78:67).

U 16. trijumfu drugoplasirane ekipe Evrolige najefikasniji su bili De Kolo sa 25, Kurbanov sa 18 i Miloš Teodosić sa 16 poena.

Na drugoj strani, Luka Mitrović je ubacio 16, a Čarls Dženkins 12 poena.

„Crveno-bijeli“ su sa 12 pobjeda ostali na diobi petog mjesta sa Panatanaikosom i Baskonijom, koji svoje mečeve 22. runde igraju kasnije večeras.

Zvezda će u narednom kolu Evrolige 23. februara dočekati Galatasaraj.

Bonus video: