Vujošević: Radonjić posvećen, bio je moj izbor za selektora

"Radonjić je posvećen košarci, pametan, radan, zna da nametne red i disciplinu igračima" - kazao je Duško Vujošević u razgovoru za Sportnetwork.
107 pregleda 4 komentar(a)
Radonjić i Vujošević, Foto: Novosti
Radonjić i Vujošević, Foto: Novosti
Ažurirano: 09.02.2017. 16:48h

Iako je već više od 13 mjeseci van srpske i regionalne košarke, svaka riječ Duška Vujoševića i dalje se prati sa posebnom pažnjom.

Bivši trofejni stručnjak Partizana i selektor crnogorske reprezentacije, danas šef struke francuskog Limoža, dao je opširan intervju za beogradski Sportnetwork.

Jedna od nezaobilaznih tema bio je - Dejan Radonjić.

"Radonjić mi je bio asistent u reprezentaciji Crne Gore, a poslije toga je bio moj izbor, uz Danila Mitrovića, za selektora Crne Gore" - kazao je Vujošević.

"On je posvećen košarci, pametan, radan, zna da nametne red i disciplinu igračima. Radi u jednom uređenom sistemz u kojem takođe nije lako raditi i on dobro balanasira u složenoj situaciji."

"U Crvenoj zvezdi pokazuje da je dobar trener, ali bolje je raditi s našim igračima, makar i u Crvenoj zvezdi. Zvezda nema nijednog igrača koji ne igra odbranu, u odbrani nema rotacije, a imaju i tri specijalca koji s određenim kriterijemom suđenja mogu držati najboljeg igrača u Evropi. Imaju i lakše takmičenje u odnosu na tursko ili špansko."

Dio intervjua posvećen Dejanu Radonjiću je na donjem linku od 8:10.

Poslije 21. kola u Evroligi, Zvezda je na petom mjestu, sa realnim šansama da prođe u četvrtfinale.

"Mislim da su jako blizu učešća među osam. Ključna utakmica im je sa Galatasarajem u Beogradu, koja im neće biti laka."

"Nisu favoriti, ali imaju veliku šansu. Uspjeh je i ovo što su do sada uradili... Mislim da su zaslužili da se nađu u četvrtfinalu" - odao je priznanje Vujošević nekadašnjim konkurentima.

Iskusni stručnjak pričao je i o sadašnjem treneru Partizana Aleksandru Džikiću.

"On je pismen trener, dovoljno dobro radi na svom marketingu i ne treba mu reklama mimo toga. Dugo godina je radio sa mnom. Zamjeram mu neke stvari, u vrijeme moje političke smjene i on se kao neka vrsta lešinara motao oko svega toga, ali diskretnije od mnogih drugih."

"Potom je jednog od pomoćnika Pere Božića, Tadića, koga je zatekao smijenio uz riječi "na leđima ti piše Duško Vujošević", a nije se javio nijednom. Ja nemam prema njemu loše emocije i znam da je pismen trener. Možda njegov koncept nije stvaralački u smislu razvoja mladih igrača, ali je dobar trener, napravio je pomak u smislu rezultata s Partizanom."

Nije mu lako, ne želim mu otežavam na bilo koji način, ali ni da mu pomažem" - poručio je Vujošević.

Bonus video: