Džikić: Velika pobjeda; Radonjić: Partizan imao više energije

„Bilo je mnogo grešaka koje je protivnik koristio, a i dekoncentracije”, rekao je 47-godišnji Podgoričanin
74 pregleda 13 komentar(a)
Aleksandar Džikić Dejan Radonjić, Foto: Aba-liga.com
Aleksandar Džikić Dejan Radonjić, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 05.02.2017. 20:47h

Partizan je uradio ono što nikome u ABA ligi nije uspjelo 12 dugih mjeseci - savladao je Crvenu zvezdu i prekinuo joj seriju od 30 pobjeda u regionalnom takmičenju.

Trener „crno-bijelih” Aleksandar Džikić je izgubio glas, ali je smogao snage da prokomentariše meč.

„Velika pobjeda, jer je derbi važan, ali ima još pet kola do kraja. Da bismo uradili nešto što pričamo u svlačionici, ne smijemo da pravimo gluposti u posljednjih pet utakmica. Vidjelo se od početka da je nama i njima stalo, prosto stalo. To je tako. I povrijeđeni i neoporavljeni i naši i njihovi igrači. Izašli su na parket svi koji su mogli da stoje”, rekao je Džikić.

On nije htio da pridaje veći značaj činjenici da je Partizan prva ekipa koja je pobijedila Zvezdu u ABA ligi.

„Prekinuli smo im niz, ništa posebno. Okej, dobili smo Zvezdu, ali ako napravimo nešto kako ne bi trebalo u posljednjih pet kola, ovo ne bi ništa značilo”, zaključio je Džikić.

Dejan Radonjić je sportski priznao poraz.

„Očigledno je bilo od samog početka da Partizan ima više energije od nas. Naša koncentracija je bila ispod nivoa potrebnog da bi u duelu protiv Partizana moglo da se igra kvalitetno u dužim intervalima. Odbrana je bila ispod nivoa onog što se očekuje. Bilo je mnogo grešaka koje je protivnik koristio, a i dekoncentracije. U drugom dijelu smo imali razliku koja je mogla da se iskontroliše, ali je Partizan u posljednjoj četvrtini odigrao bolje od nas i došao do pobjede”, rekao je 47-godišnji Podgoričanin.

Bonus video: