Mornar može da žali - promašaji za tri poena odveli u poraz protiv Cedevite

Mornar doživio 14. poraz u šampionatu i u preostalih pet kola predstoji mu neizvjesna borba za opstanak
18 komentar(a)
Elis, Foto: Aba-liga.com
Elis, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 04.02.2017. 19:59h

Košarkaši Mornara dali su sve od sebe da iznenade jednu od najboljih ekipa u ABA ligi, nisu se predavali dok god je tinjala nada, ali su na kraju potpisali kapitulaciju u duelu sa Cedevitom, koja je slavila u Baru 79:74.

To je 14. poraz Mornara u šampionatu i u preostalih pet kola predstoji mu neizvjesna borba za opstanak.

Već u četvrtom minutu utakmice, Cedevita je vodila 12 razlike (16:4), deset minuta kasnije imala i plus 19 (36:17), ali je domaćin pokazao karakter i nije se predao bez žestoke borbe.

Mornar je polako smanjivao zaostatak, bio u igri do finiša, uprkos katastrofalnom šutu za tri poena (28-5, 18 odsto), a zahvaljujući na momente veoma agresivnoj odbrani, te raspoloženom Oktavijusu Elisu.

Šest minuta prije kraja, Barani su došli na svega minus četiri (58:62), imali dva napada za preokret, da bi gosti sa dvije vezane trojke, prvo Tomasa, pa Arapovića, ponovo pobjegli na bezbjednih 10 razlike.

Imao je Mornar snage da još jednom priprijeti, minut i po prije kraja prišao na 72:67, imao napad, ali su Antabija Voler i Kameron Tejtum promašili otvorene šuteve...

"Slabo smo otvorili meč i previše se oslanjali na šut koji nas večeras nije služio. I pored toga, uspjeli smo da podignemo nivo igre u drugom dijelu i približimo se rivalu. Puno bi nam značila ova pobjeda u daljoj borbi za opstanak, ali je dobro što još uvijek, iako je malo do kraja, sve zavisi od nas. Bio je evidentan izostanak Džonsa, jer nismo imali slobodan prohod ka košu. Ja i dalje vjerujem u opstanak", rekao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Njih dvojica su pogodili osam šuteva iz igre iz 26 pokušaja, a trojke su kombinovano šutirali 11-2.

Elis je bio najbolji igrač meča sa 18 poena, 13 skokova i tri rampe, uz indeks korisnosti 33.

Marko Mugoša je ubacio 16.

U timu Cedevite najbolji je bio Rajan Boutrajt sa 19 poena.

"Mislim da smo zasluženo ostvarili trijumf, jer smo kontrolisali meč od samog početka. Odigrali smo dobro i pametno na otvaranju i u prvom poluvremenu. U drugom je viđena potpuno drugačija priča. Nismo bili na nivou prvog poluvremena, što je rival znao da iskoristi i finiš napravi uzbudljivim. Imali smo sreće što ih nije služio šut za tri poena, a zaista je lijepo igrati u ovakvoj dvorani i pred ovakvom publikom. Mornaru želim opstanak, a da mi u Zagrebu imamo ovakvu podršku sigurno bismo imali koju pobjedu više", kazao je trener Cedevite Veljko Mršić.

U narednom kolu Mornar gostuje Zadru.

Bonus video: