Izostao Dejov rođendanski poklon: Zvezdi gorki gutljaji Efesa

Anadolu Efes je prekinio niz od sedam pobjeda Crvene zvezde u Evroligi. U meču 21. kola, tim iz Istanbula je slavio u Beogradu 86:72.
57 pregleda 29 komentar(a)
Zvezda - Efes, Foto: Euroleague
Zvezda - Efes, Foto: Euroleague
Ažurirano: 03.02.2017. 21:39h

Dejan Radonjić je u četvrtak 2. februara napunio 47. rođendan.

Proslava odložena za dan kasnije u dvorani „Aleksandar Nikolić“ je izostala – poslije niza od sedam pobjeda u Evroligi, Crvena zvezda je zaustavljena.

„Crveno-bijelima“ su bili gorki gutljaji Anadolu Efesa, koji ih je u meču 21. kola nadigrao 86:72 i spriječio da naprave odlučujući korak ka plasmanu u doigravanje.

Ipak, šampion ABA lige i dalje drži sve u svojim rukama.

Beograđani su na diobi pete pozicije sa 12 trijumfa, ali se devetoplasirani tim iz Istanbula približio sa 10 uspjeha, uz bolji međusobni skor – na svom parketu je krajem novembra slavio 100:79.

Iako su nervozno otvorili duel i na kraju prve četvrtine kasnili četiri poena (16:20), gosti su se prenuli u drugom periodu i zahvaljujući snažnim krilnim centrima Deriku Braunu i Brajantu Danstonu do odmora pobjegli rivalu na dvocifrenu prednost (47:36).

Pritisak koji im je nametnut osjetio se u igri sputanih „crveno-bijelih“, koji su se u 22. minutu, pri vođstvu Efesa 54:36 našli u izgubljenoj situaciji.

Serijom 14:2 igrači Dejana Radonjića vratili su se u život, ali samo nakratko.

Sa četiri vezana poena Dešona Tomasa, turski sastav je na sedam minuta prije kraja pobjegao na nedostižnih 73:54...

Pobjednički tim vodili su Braun sa 20 poena i 11 skokova, i Tomas koji je ubacio 17.

U domaćem sastavu, u kome roviti Stefan Jović i Ognjen Kuzmić nisu mogli puno da pomognu, Marko Simonović je meč završio sa 17 poena.

Zvezda će u narednom kolu Evrolige u četvrtak posjetiti šampiona Starog kontinenta CSKA Moskvu.

Bonus video: