Radonjić: Tražiću riječi ako uspijemo da dobijemo i Efes

2 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Sportski žurnal
Dejan Radonjić, Foto: Sportski žurnal
Ažurirano: 02.02.2017. 14:56h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa zbog zdravstvenog problema ne dočekuje utakmicu protiv Efesa u Evroligi u najboljoj situaciji, ali da nije pod pritiskom i da će dati sve od sebe da ostvari dobar rezultat.

"Odigrali smo 20 utakmica u Evroligi i svaka je bila teška. Čeka nas Efes, a posle toga imamo još 10 utakmica u Evroligi. Nismo u sjajnoj poziciji, nismo u sjajnom momentu, ali izaći ćemo sa svim raspoloživim snagama da damo sve od sebe, a vidjećemo za koliko će nam to biti dovoljno", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Košarkaši Zvezde igraju sjutra protiv Efesa u hali "Aleksandar Nikolić" utakmicu 21. kola Evrolige.

"U prvoj utakmici Efes nas je apsolutno nadigrao, dali su nam 100 poena i jedino u tom meču nismo bili konkurentni. Oni su veoma kvalitetni, imaju iskusan tim, dobro šutiraju sa svih pozicija. Ove sezone smo mnogo puta igrali dobro u odbrani, ali ovoga puta moramo da budemo još bolji kako bismo pobijedili. Efes je ekipa koja je u poslednjih nekoliko utakmica odigrala kvalitetnije na gostovanjima. Svjesni smo toga i moramo da pokušamo da njihov individualni kvalitet svedemo na minimum", naveo je on.

Radonjić ima problema sa povrijeđenim igračima, a poslije večerašnjeg treninga će znati na koga će moći da računa za sjutrašnji duel.

"Više smo u procesu rehabilitacije nego u trenažnom procesu. (Nemanja) Dangubić od subote kreće sa trčanjem, (Ognjen) Kuzmić ima nezgodnu povredu, ali juče je trenirao, dok (Stefan) Jović nije trenirao od Panatinaikosa. Nezahvalno je prognozirati. Do sada smo uspjeli da iznesemo izostanak Dangubića, ali da se još neko povredi, to bi bilo previše i za neke druge evroligaške ekipe. Izdržavamo ali nije lako. Ako to iznesemo protiv Efesa moram naći neku posebnu riječ za to, koja do sada nije upotrijebljena", rekao je on.

Zvezda ima 12 pobjeda i osam poraza i ako pobijedi Efes imala bi četiri pobjede više u odnosu na devetoplasiranu ekipu i velike šanse da ode u drugu fazu.

"Za ovih 20 utakmica svaka je bila važna. Bilo je velikih optimista koji su mislili da ćemo imati tri, četiri pobjede. Ako se spolja vrši pritisak, to nas ne opterećuje. Dobro radimo, žao mi je što nismo potpuno spremni, ali daćemo sve od sebe. Mnogo toga ima da se dogodi do kraja, treba biti strpljiv. Mi smo apsolutno čvrsto na zemlji i to jasno pokazujemo svakog dana", naveo je on.

Upitan koliko je teško ekipi da stoji čvrsto na zemlji, Radonjić je odgovorio: "Treniramo svaki dan".

"Pobjeda donosi jedno stanje, a poraz neko drugo, treće. Analiziraćemo, ako izgubimo to je zato što smo imali loš dan ili što smo loše odigrali, a protivnik je bio bolji. Prošli smo sve to", naveo je on.

Upitan da prokomentariše to što je Kuzmić proglašen za igrača januara u Evroligi, Radonjić je rekao da ga to raduje, da se vidi napredak u njegovoj igri, ali i da nije jedini koji je napredovao u timu.

Ulaznice za utakmicu Zvezde i Efesa su rasprodate.

Bonus video: