Budućnost Voli još pod suspenzijom - ne igra Kup Crne Gore?

Suspenzija je, dakle, još na snazi, a zbog delikatne situacije, vjerovatno i kupovine vremena, Budućnost još nije odigrala ni četvrtfinalni meč, protiv Primorja 1945, koji je bio zakazan za 20. ili 21. decembar prošle godine
377 pregleda 2 komentar(a)
KK Budućnost Voli, Foto: KK Budućnost Voli
KK Budućnost Voli, Foto: KK Budućnost Voli
Ažurirano: 01.02.2017. 13:39h

Do finalnog turnira Kupa Crne Gore u košarci i dodjele prvog trofeja u sezoni ostalo je 16 dana, a još nije poznato da li će Budućnost Voli učestvovati i braniti pehar.

Najveći crnogorski klub, koji je osvojio devet od deset kup izdanja, još je pod suspenzijom KSCG, zbog nastupa u Evrokupu.

Suspenzija podrazumijeva eliminaciju iz svih nacionalnih takmičenja, a izrečena je 25. novembra, na osnovu preporuka, pa i zahtjeva FIBA.

Iz KSCG je tada saopšteno i da će povući odluku o suspenziji, ako drugi nacionalni savezi ne postupe isto prema svojim klubovima, učesnicima drugog po rangu takmičenja pod okriljem Evrolige, odnosno ako FIBA bude imala dvostruke aršine.

Nije poznato da je španski savez suspendovao Unikahu, Valensiju i Bilbao, njemački kaznio Bajern, ruski Himki, ili litvanski ekipu Litvos ritasa, zbog igranja u Evrokupu.

Suspenzija je, dakle, još na snazi, a zbog delikatne situacije, vjerovatno i kupovine vremena, Budućnost još nije odigrala ni četvrtfinalni meč, protiv Primorja 1945, koji je bio zakazan za 20. ili 21. decembar prošle godine.

Mornar je, recimo, igrao sa Studentskim centrom i pobijedio 83:65.

KSCG je u ponedjeljak raspisao konkurs za organizaciju finalnog turnira Kupa, iako se još ne zna ko će na njemu učestvovati.

Bonus video: