Dubljević: WNBA je neprocjenjivo iskustvo

"S obzirom na to da nas ovog ljeta očekuje učešće na Evropskom prvenstvu, mislim da neću igrati WNBA ligu naredne sezone”, otkrila je Dubljevićeva u razgovoru za Sport klub.
84 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Dubljević, Foto: Privatna arhiva
Jelena Dubljević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 31.01.2017. 16:15h

Jelena Dubljević će 2016. godinu dugo pamtiti. Sa ekipom Los Anđeles Sparksima je osvojila šampionski prsten u WNBA ligi, najjačoj na planeti, a predvodila je reprezentaciju na putu ka četvrtom učešću na šampionatima Evrope. Na kraju godine je stiglo i četvrto uzastopno priznanje za najbolju crnogorsku košarkašicu.

Ipak, titula u ženskoj NBA ligi je nešto što će Jelena posebno pamtiti...

"WNBA je čudo. Zaista je bilo lijepo vidjeti kako sve funkcioniše, a pri tome osvojiti i titulu. Nisam imala problema sa aklimatizacijom i uklapanjem sa ostalim članovima ekipe, jer poznajem mnogo košarkašica, a tu mi je bila i Ana Dabović”, rekla je Jelena Dubljević za Sport klub.

Ističe da se dugo dvoumila da se oproba u WNBA ligi, u klubu u kojem je jedan od petorice vlasnika legendarni Medžik Džonson.

"Sada, svim košarkašicama koje imaju mogućnost predlažem da obavezno to urade, jer je iskustvo neprocjenjivo. Zaista sam uživala. Na kraju sam se kući vratila sa prstenom namijenjenom najboljem timu u ligi. Može li ljepše?”, ističe Dubljević.

Crna Gora će na Evropskom šampionatu, koje se igra u Češkoj, igrati u grupi sa Letonijom, Belgijom i Rusijom. Prvoplasirane ekipe iz četiri grupe idu direktno u četvrtfinale, a drugoplasirane i trećeplasirane će morati da igraju mečeve osmine finala.

“Sa velikom željom i sa mnogo ambicija čekamo Evropsko prvenstvo. Da li možemo da se umiješamo u borbu za medalje? Mislim da je rano za prognoze. Nadam se da će sve djevojke koje konkurišu za mjesto u timu zdrave i orne stići na pripreme. U međuvremenu, stigao je i novi selektor. Trebaće nam vremena da se uklopimo i složimo kockice u željeni mozaik. Ali, naravno da maštamo o tome da se borimo za medalju”, rekla je Dubljevićeva.

Dubljević s uspjehom novi dres turskog Kajzerija, sa kojim se plasirala u osminu finala Evrokupa, sa dvije ubjedljive pobjede protiv Nice. U narednoj rundi takmičenja u kojem Jelena prosječno postiže 11,8 poena, ima 4,8 skoka i 1,8 asistenciju po meču, Kajzeri će igrati protiv španske Đirone.

U šampionatu Turske Kajzeri je četvrti sa skorom 11-4, dvije pobjde iza vodećeg Fenerbahčea...

“Trenutno razmišljam samo o tome kako da doprinesem uspjesima kluba čije boje branim, kako u šampionatu Turske, tako i u Evrokupu. S obzirom na to da nas ovog ljeta očekuje učešće na Evropskom prvenstvu, mislim da neću igrati WNBA ligu naredne sezone”, zaključila je Nikšićanka, bivša igračica Budućnosti, Ros Kaseresa, Rivasa, Tarbesa, Orenburga i Galatasaraja.

Bonus video: