Džikić: Budućnost je malo potcijenjena, očekujem motivisanog Vilijamsa

Budućnost je malo potcijenjena, to je vrlo dobar sastav, u borbi za jedno od prva tri mjesta. Pobijedili su nas u Beogradu. Mi smo ovdje došli sa puno respekta”, kazao je Džikić.
0 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: Aba-liga.com
Aleksandar Džikić, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 27.01.2017. 16:49h

Košarkaši Partizana nešto prije 15 sati su doputovali u Podgoricu.

Derbi meč 20. kola ABA lige za "crno bijele" ima posebnu težinu, jer bi eventualnom pobjedom u "Morači", Džikićev tim zacimentirao drugo mjesto i stekao tri pobjede više od Budućnosti.

Ipak, trener Partizana ne misli tako...

“Nisam siguran da će direktni dueli između Budućnosti i Partizana odlučivati o krajnjem rasporedu. Mislim da će to biti utakmice pod znacima navoda, gdje kad god izgubiš, kaže se: to je kiks! A onda s druge strane mnogo se priča o tome da je ABA liga jaka. Tako da ajde malo da se odlučimo, je li kiks ili je ABA liga mnogo jaka. Ne može biti kiks ako je liga jaka”, kazao je Džikić.

Partizan će sjutra biti oslabljen neigranjem krilnog centra Stefana Birčevića, čiji je izostanak Džikić posebno istakao.

“To je za nas veliki nedostak. Radi se o vrlo konstantnom igraču, starteru na poziciji četiri. Tako da....nije mi to baš po volji. S druge strane vidjećemo ovi momci koji su se vratili iz povreda (Gordon), u kakvom su stanju. Derbi je, ekipa Budućnosti je malo potcijenjena, to je vrlo dobar sastav, u borbi za jedno od prva tri mjesta. Pobijedili su nas u Beogradu. Mi smo ovdje došli sa puno respekta”, kazao je Džikić.

Očekujete li motivisanog Markusa Vilijamsa ?

“Naravno da će biti vrlo motivisan. To je ekstremno kvalitetan igrač. Treba naći načina da bude dio tima. Ako ga imate u timu, onda i treba da se odredite prema njemu kao lideru”, zaključio je Džikić.

Bonus video: