Đukanović još pet godina na čelu KSCG

Đukanović je dobio jednoglasnu podršku 74 delegata Izborne skupštine KSCG
135 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2017. 15:25h

Milo Đukanović biće još pet godina predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore.

Đukanović je dobio jednoglasnu podršku 74 delegata Izborne skupštine KSCG.

On je bio predsjednik i u prošlom mandatu, od 2011. godine.

"Zahvaljujući se delegatima na podršci, uz osvrt na rezultate u proteklom mandatu, Đukanović je istakao da će kontinuitet dobrih rezultata reprezentativnih selekcija i nastojanje da svi nacionalni timovi zadrže status člana A divizije, uz snaženje baze i stvaranje uslove za bavljenje košarkom za što veći broj djece, te dalje jačanje stručnog rada u svim centrima, biti u fokusu saveza u narednom periodu", navodi se u saopštenju KSCG.

Đukanović je istakao da će od izuzetnog značaja biti i rad sa mlađim selekcijama, uz želju da se ožive košarkaški centri u kojima postoji ženska košarka, a s obzirom na to da predstoji smjena generacija.

Na sjednici su imenovani članovi Predsjedništva, u kojem su pored Đukanovića, kao i u prethodnom sazivu Veselin Barović, Želimir Cerović, Danilo Mitrović, Nebojša Milošević, Zoran Vujičić i Dragan Tomić, dok su novi članovi tog tijela Dragan Bokan, Rafet Husović, Zoran Piperović, Petar Smolović, Đorđije Goranović i Željka Ratković.

Po završetku sjednice Skupštine, održana je i konstitutivna sjednica novog saziva Predsjedništva, na kojoj je za predsjednika Izvršnog odbora imenovan Veselin Barović koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu.

Predsjedništvo je dalo saglasnost, na predlog Barovića, da članovi IO KSCG budu još Sreten Đikanović, Igor Popović i Slobodan Popović, a naknadno će biti predložen peti član tog tijela.

Za članove Nadzornog odbora imenovani su Vladimir Kavarić kao predsjednik, te Andro Drecun i Marko Vukašević kao članovi.

Za predsjednika Disciplinske komisije, Predsjedništvo je imenovalo Zorana Piperovića, dok su članovi Svetislav Bakići Zoran Vujičić

Galerija

Bonus video: