IDEA donira 500 lopti za buduće asove

Navodi se da IDEA taj društveno-odgovorni projekat realizuje sa Košarkaškim savezom Crne Gore i Ministarstvom prosvjete, a u cilju dodatne promocije sporta i zdravih stilova života među mladima.
107 pregleda 1 komentar(a)
IDEA, KSCG, Foto: Savo Prelević
IDEA, KSCG, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.01.2017. 21:37h

Lanac prodavnica IDEA pokrenuo u okviru projekta 500 lopti za buduće asove osnovnim školama u Crnoj Gori podijeliće 500 košarkaških lopti, saopšteno je iz te kompanije.

Navodi se da IDEA taj društveno-odgovorni projekat realizuje sa Košarkaškim savezom Crne Gore i Ministarstvom prosvjete, a u cilju dodatne promocije sporta i zdravih stilova života među mladima.

Saopšteno je da se projekat sprovodi preko onlajn aplikacije www.idea.co.me/500lopti, na kojoj Fejsbuk korisnici mogu da glasaju za jednu od 163 osnovne škole u Crnoj Gori.

"Škole koje dobiju najviše glasova osvajaju lopte. Kao ponosni sponzori Košarkaškog saveza, IDEA želi da pomogne u stvaranju budućih asova i podrži razvoj sporta. Želimo da zajedno gradimo sportsku budućnost, podstičemo zdrave stilove živote, fer plej i pomognemo da naši budući asovi ostvare svoje snove", rekla je direktorica marketinga kompanije Mercator-CG Jelena Doderović na konferenciji za novinare.

Ona je kazala da je društveno odgovorno poslovanje jedan od prioriteta kompanije i da će taj projekat doprinijeti da dodatno doprinesu zajednici u kojoj posluju.

Saopšteno je da će projekat početi 30. januara i trajati do 28. februara, kao i da će lopte dobiti škole koje osvoje najviše glasova.

Pobjednička škola dobiće 50 lopti, sljedećih 30 po 10 lopti, a škole koje po broju glasova budu rangirane od 31 do 61 mjesta po 5 lopti. Da bi škola bila dobitnik mora imati minimum 100 glasova.

"KSCG sa zadovoljstvom podržava sve akcije koje imaju veze sa košarkom. Ovaj put smo se posvetili djeci u osnovnim školama, a želja nam da je jednog dana i djeca u vrtićima zaigraju košarku", rekao je generalni sekretar KSCG Petar Popović.

Direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje, Arijana Nikolić kazala je da će se ministarstvo prosvjete pobrinuti da sve škole budu obavještene o projektu i pravilima glasanja.

„Primjetno je da su naša djeca manje fizički aktivna, što uzrokuje brojne probleme. Ta akcija doprinjeće njihovom zdravom razvoju i nadam se da ćemo zajedno sa IDEOM nastaviti da realizujemo slične uspješne akcije, rekla je Nikolić.

IDEA je i prošle godine poklonila 500 košarkaških lopti, a saradnji sa KSCG organizovala je takmičenje za lokalne timove IDEA Lige mladih i u sedam gradova okupila je preko 2.000 košarkaških talenata.

Bonus video: