Pred Radonjićem pao i Pao!

Sedma uzastopna pobjeda Crvene zvezde u Evroligi - tim Dejana Radonjića je u 20. kolu savladao Panatanaikos 72:66. Dvanaestim trijumfom "crveno-bijeli" se približili plasmanu u četvrtfinale.
70 pregleda 12 komentar(a)
Marko Simonović, Foto: Euroleague
Marko Simonović, Foto: Euroleague
Ažurirano: 26.01.2017. 20:03h

„Crveno-bijela“ košarkaška lavina zatrpava sve pred sobom.

Pred Crvenom zvezdom pao je i moćni Pao – u meču 20. kola Evrolige, tim Dejana Radonjića preskočio je u dvorani „Aleksandar Nikolić“ šestostrukog kontinentalnog prvaka 72:66 i samostalno se domogao petog mjesta elitnog takmičenja!

Serija Beograđana traje od 20. decembra i poraza od Olimpijakosa u Pireju, nakog koga su Stefan Jović i saigrači vezali sedam trijumfa.

Ishod se mogao naslutiti poslije samo pet i po minuta, nakon kojih je na semaforu beogradske hale stojao nestvaran rezultat – 16:0.

Samo tri minuta bilo je dovoljno „zelenima“ da se oporave i šoka i odgovore serijom 14:2.

Prišli su gosti kasnije i na tri poena zaostatka (31:34), ali je Zvezda odbila nalet i na odmor otišla sa plus šest (39:33).

Grčki šampion nije digao ruke od meča, postepeno preuzimajući kontrolu, pa je minut i 10 sekundi prije kraja treće dionice prvi put osjetio kako je biti u rezultatskom plusu (56:55).

Trojkom Marka Simonovića, prvom nakon pet promašaja, Zvezda je na 6 minuta i 17 sekundi prije kraja preokrenula - 64:61.

U naredna četiri minuta, mrežica koša gostiju je mirovala, da bi najprije Simonović sa linije penala, a potom i Ognjen Kuzmić poenima nagradili dobru odbranu Radonjićevih izabranika (68:63).

Minut i 10 sekundi prije kraja meča Nik Kaletes je promašio šut za tri, na drugoj strani je Simonović pogodio iz ulaza i novo slavlje „zvezdaša“ je moglo da počne...

Statistički, Beograđane su do četvrte uzastopne domaće pobjede vodili Simonović sa 13, Luka Mitrović sa 11 poena i Ognjen Kuzmić, koji je upisao "dabl-dabl" - 10 poena i 14 skokova.

Sa skorom 12 – 8 i uvećanim šansama da se domogne četvrtfinala, Zvezda će 3. februara dočekati devetoplasirani Efes.

Bonus video: