Budućnost Bemax sjutra u derbiju dočekuje Beroe

uel u Sportsko kulturnom centru Univerziteta Crne Gore počeće u 18 sati i 30 minuta
1 komentar(a)
Budućnost Bemax, Foto: Savo Prelević
Budućnost Bemax, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.01.2017. 13:59h

Budućnost Bemaks respektuje bugarsku ekipu Beroe i njen kvalitet, ali je u tom duelu interesuje samo pobjeda, kazao je trener podgoričkih košarkašica Goran Bošković.

Budućnost Bemaks i Beroe odigraće sjutra (četvrtak) u Podgorici utakmicu drugog kola Super WABA lige.

Bošković je kazao da je Beroe ozbiljna i kvalitetna ekipa, u čijem sastavu se nalaze četiri Amerikanke i nekoliko bugarskih reprezentativki.

"Beroe igra brzu košarku i nezgodan je protivnik. Biće teško, ali to je istinski derbi lige. Problem je što zbog povreda i zdrastvenih problema nikako da sklopimo sve kockice i u dužem periodu treniramo u punom sastavu. To ništa ne mijenja, pripremili smo se dobro. Očekujem da damo svoj maksimum i prikažemo se u najboljem svjetlu", kazao je Bošković na konferenciji za novinare.

On je kazao da je protiv Beroe bitno ostvariti pobjedu.

"Nadam se da ćemo doći u situaciju da igramo nezanimljivu završnicu, ali očekuje nas ozbiljna utakmica. Ne razmišljamo o razlici, da li ćemo ući u neizvjesnu završnicu ili ćemo ranije obezbijediti pobjedu. Sjutra nam je bitna samo pobjeda", kazao je Bošković.

Prema riječima talentovanog plejmejkera, Božice Mujović, gost Budućnost Bemaksa je kvalitetan protivnik, koji je u prvom dijelu sezone doživio samo jedan poraz.

"To govori o kvalitetu protivnika i težini posla koji nas očekuje. Na nama je da maksimalno koncentrisano i motivisano uđemo u meč, da nametnemo naš stil i ritam igre i dođemo do pobjede", rekla je Mujović.

Krilo crnogorskog prvaka, Kristina Topuzović, kazala je da bi pobjednika mogla da odluči odbrana podgoričkog tima.

"Znamo kvalitet bugarskog tima, ali bitno je da mi nametnemo svoj ritam i odigramo skoncentrisano svih 40 minuta. Nadam se da će iz te igre doći željeni rezultat. Bitno je da odigramo dobro odbranu, da kontrolišemo skok i budemo fokusirani na zadatke koje dobijemo od trenera", kazala je Topuzović.

Obje ekipe bile su ubjedljive na startu Superlige.

Budućnost je u Beogradu savladala Partizan 71:53, dok je bugarski predstavnik pred svojim navijačima slavio protiv Crvene zvezde 93:75.

Duel u Sportsko kulturnom centru Univerziteta Crne Gore počeće u 18 sati i 30 minuta.

Bonus video: